support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 12-01-2020 20:03:00

ADOFANS visit: Trainingskamp ADO Den Haag in Spanje


Van ADOfan Tom Damme ontvingen we de volgende bijdrage aan ADOfans visit, waarin hij maar liefst drie wedstrijden die hij afgelopen week bezocht, beschrijft.


ADOfans visit: Het trainingskamp van ADO Den Haag in Spanje

Ik wil mij eerst een beetje aan de lezers voorstellen:

Dat het Nationale team van mijn geboorteland, Australia, dezelfde kleuren heeft als ADO, onze club waar mijn vader ooit in het eerste elftal heeft gespeeld (groen/rood toen, en 2x kampioen), kan geen toeval zijn. Gezamenlijk, maar apart waren wij aanwezig bij alle nationale bekerwedstrijden van ADO (behalve 1958, kampioen eerste divisie). Mijn vader vertelde mij, jaren later, dat het eerste afkorting wat ik als baby sprak, klonk als ado…

De afgelopen jaren nadat ik mijn eigen voetbal-ahum-carrière (amateur eerst by RVC, en later by Semper Altius in Ryswyk) moest beëindigen (kniebanden), ben ik als seizoenkaarthouder naar alle thuiswedstrijden en vele uitwedstrijden van ADO Den Haag geweest. Ook ben ik vaak in het Zuiderpark naar de wedstrijden van de ADO jeugd wezen kijken.

Dat mijn gedachten en aandacht de afgelopen weken wat meer bij de bosbranden in mijn Australia en bij de daar wonende familie en vrienden (vooral in Sydney en rond Newcastle, NSW en Canberra) waren dan bij de prestaties van ADO, zal hopelijk niemand mij kwalijk nemen. Als er geen gedoe was geweest (verlenging) van mijn Aussie paspoort, dan was ik daar al geweest (a special thank you so much goes out to Alexandra, Aussie Embassy).

Als ik naar de huidige positie van ons club op de ranglijst kijk, is het wel heel duidelijk dat de Hollandse geel-groen supporters de eerste seizoenshelft niet echt verwend zijn.

Toen ik hoorde dat ADO in de winterstop naar Spanje ging om daar te gaan trainen en een oefenwedstrijd tegen TSG Hoffenheim zou gaan spelen baalde ik best wel, want die wedstrijd had ik ook wel willen zien. Waarom spelen & trainen onze jongens niet gewoon in Holland, regio Den Haag??! beyond me… Laak-haags-kwartiertje.

Kort voor ADO naar het trainingskamp vertrok hoorde ik dat een aantal trouwe supporters, waaronder mijn ADO-amigo Ruud Albrecht, ook naar Spanje zouden gaan. Ruud haalde mij over om ook mee te gaan en dus heb ik quick pronto een hotel en vliegticket geboekt en voor ik het wist, zat ik naast Arthur Numan (45 ned caps) in een vliegtuig te kleppen over (ADO-) voetbal en in no time was ik in een hotel in Fuengirola.

De eerste dag zochten Ruud en ik gelijk ADO-buddies Michel, Marion en Marc op en reden hen achterna naar het spelershotel/golf resort. Dat was 20km landinwaarts in het plaatsje Alhaurín el Grande. Daar hebben we de training bekeken, dat was voor mij sowieso al iets geweldigs.

Daar zag ik dat Mr. Alan Pardew behoorlijk ... eh hoe kan ik het netjes zeggen.... "duidelijk" kan zijn “and only once” naar zijn spelers het e.e.a. uitleggen. Na zo'n twee uur zat de behoorlijk pittige training erop. Die middag stond er weer een training van ADO op het programma. Maar Michel had een beter idee! De dag ervoor had hij gezien dat er in het stadion van Marbella een vriendschappelijke wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Standaard Luik gespeeld zou worden. Dat leek Ruud en mij ook wel aardig, dus terug naar Fuengirola, gauw een hapje eten, en in de auto achter M, M & M aan richting Marbella.

Marbella is best een mooie stad maar rijden en parkeren is een ramp. Uiteindelijk kwamen we toch ruim op tijd voor de wedstrijd in het Estadio Municipal. Voor 5 euro kochten wij een kaartje en gingen samen met een paar honderd Duitsers, Belgen en Spanjolen lekker in het zonnetje op de langezij zitten. Over de wedstrijd die in 0-0 eindigde kan ik heel kort zijn: dat was een drama, zo slecht. Het hoogtepunt was een ballenjongen die met waterflesjes aan het voetballen was en daarbij over zijn eigen benen struikelde.

De volgende dag konden wij op de training de eerste nieuwe ADO-aanwinst Sam Stubbs aan het werk zien. Mij lijkt dat een echte aanwinst, die gelijk op de eerste training indruk op de aanwezigen maakte. De volgende dag stond de wedstrijd tegen TSG Hoffenheim op het programma en ik was reuze benieuwd hoe Mr. Pardew en zijn assistent Mr. Chris Powell onze ADO tegen die club zou laten spelen.

Tijdens de training hoorden wij dat TSG Hoffenheim die middag tegen Feyenoord - dat ook in Spanje op trainingskamp was – zou spelen en ach je bent er toch… dus die middag naar het prachtige maar bijna onvindbare Marbella Football Center gereden. Daar mochten wij in een weiland naast het complex parkeren, en ook hier was de toegang €5,-. Er zaten veel Rotterdamse pensionado's op de tribune die uiteraard allemaal voor hun cluppie waren gekomen. De wedstrijd was van een goed niveau. TSG Hoffenheim kwam terecht op een 2-0 voorsprong, maar het team van "Haagsche" Whistling Dick maakte in de laatste tien minuten 3 goals en won daardoor met 3-2!

De volgende dag was het dan zover, DE wedstrijd waarvoor Ruud & ik naar Spanje waren gekomen, ADO Den Haag – TSG Hoffenheim, op het midden tussen de golfbanen, maar zonder parkeermogelijkheden, gelegen La Quinta Football Fields. Van de mensen van de organisatie mochten we de auto gewoon half op de stoep zetten…

De toegang tot deze wedstrijd was gratis. Maar er was wel een ander probleem... Alleen spelers en journalisten mochten naar binnen.... maar wij niet. Wel een beetje vreemd want TSG Hoffenheim had geregeld dat de wedstrijd live via internet te zien zou zijn. Dus waarom mochten er dan geen bezoekers naar binnen!?!?

Na veel..... heel veel gepraat, muchos hablar, and a lot of negotiations mochten wij dan toch uiteindelijk naar binnen. Daar zagen we een heel mooi veld, de greenkeepers van die golfbanen weten als geen ander hoe je gras moet onderhouden, in een prachtig idyllisch, bergachtige omgeving.

Mr. Pardew begon met een sterke opstelling waarin Sam Stubbs zich behoorlijk luidruchtig liet gelden. Toch kwam het team van TSG Hoffenheim op 0-1 door een doelpunt van ex-PSVer Locadia. In de tweede helft zagen wij dat ADO sterker uit de startblokken kwam en terecht een penalty mee kreeg, die Tomas Necid keihard in schoot (1-1). Mr. Pardew wisselde hierna een paar spelers maar Crysencio ‘Summer’ Summerville liet hij staan, en dit betaalde zich even later uit in een prachtig doelpunt dat de 2-1 winst voor ADO opleverde.

De eerste helft naast Ruud en mij zittende Trevor Francis (52 eng caps) zal gek hebben opgekeken toen hij eenmaal thuis (ergens in de buurt) kwam en las dat ons kloeppie ADO niet had verloren, maar juist met 2-1 gewonnen had! Btw Trevor is really a nice man.

De volgende, laatste, dag zaten Ruud & ik, samen met de selectie & staf van ADO, weer in het vliegtuig terug naar Rotterdam/The Hague. Die paar dagen Spanje had ik echt even nodig en het geeft me hoop voor de rest van het competitieseizoen en uiteraard ook the bushfire season down under.

Ook in Spanje bleef ik op mijn mobiel elke dag de toestand van de branden in Australia op de voet volgen (site: https://www.rfs.nsw.gov.au/fire-information/fires-near-me), waar meer gebeurt dan het journaal in Nederland laat zien (BBC is beter). Ik weet uit ervaring dat het heel ver hiervandaan is, maar als jij een goed doel in Australia zou willen helpen dan zou ik dat erg op prijs stellen. Doneer, dan ben je een toffe green & gold held, want dan score jij om mensen te helpen die zich inzetten om hulpeloze dieren die de gevolgen van de branden ondervinden, te verplegen.

Ik ben jou al voor geweest met een donatie. (de wisselkoers AUD = ± €0,64)
PORT MacQUARIE KOALA HOSPITAL https://www.wires.org.au/donate/emergency-fund

De  koalas heb ik ge-cuddled in Taronga Zoo. Zij hebben hele grote scherpe nagels, die zij gebruiken om eucalyptus bomen snel te bestijgen om bij hun voedsel te komen (bladeren) of om gevaar af te wenden.


Mijn persoonlijke dank gaat uit naar:
Mum & Dad, both RIP

Michel, chauffeur par exellence! suicide-wegen daar man, jeez…
Marc & Marion, crescendo, toppy!... even Spanish-illness can’t get u2 M&M/G&G mates down, nevaarh
Ruud (o.a. ADOratie) & Marianne… ADO-mates for over 50 years…
Alan Pardew, at last ADO has a manager that I can understand and AP even speaks my lingo!

Iedereen die iets, of meer doneert, voor de slachtoffers van de brand, love you forever!
groet Tom  Damme

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

 

ADO DEN HAAG TSG 1899 Hoffenheim
ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje

ADO Den Haag fan op bezoek in bij het trainingskamp Spanje