Datum plaatsing: 06-01-2020 15:00:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd ADO Den Haag - VV Noordwijk

ADO Den Haag oefende op de derde dag van het trainingskamp in Spanje tegen tweede divisionist VV Noordwijk. De wedstrijd die in Alhaurin El Grande op het veld bij het spelershotel werd met 2-0 door ADO Den Haag gewonnen.

Bij VV Noordwijk spelen twee oud-spelers van ADO Den Haag, Guy Smith en doelman Joe van der Sar. Beide spelers kwamen in deze wedstrijd niet in actie.

Bij ADO Den Haag kwam de speler die ADO Den Haag op proef heeft, Jordan Spence, meteen in actie. Hij speelde de eerste helft van de wedstrijd mee. Die eerste helft van de wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer leuk om te zien, beide ploegen hadden wat kansjes, maar een echt overwicht van ADO was het eerste half uur nog niet te bekennen. Daarbij kwam dat Shaquille Pinas in de 23e minuut met een schouderblessure was uitgevallen, zijn vervanger werd Jamal Amofa, een speler uit de jeugd die een dag voor ADO afreisde naar Spanje te horen had gekregen dat hij mee naar het trainingskamp mocht.

In de 31e minuut viel dan toch de openingstreffer. De Engelse op proef zijnde speler, Jordan Spence gaf een voorzet op Michiel Kramer die er wel raad mee wist en de bal mooi in het doel wist te tikken. Vlak voor rust kwam Noordwijk bijna op gelijkstand toen Thomas Reynaers en later ook Tjeerd Westdijk het Robert Zwinkels nog moeilijk wisten te maken, maar Zwinkels wist prima te redden.

Na de rust kwamen Van Ewijk en Haye in het veld voor Spence en Gorter. ADO had in de tweede helft meer balbezit en was wat sterker dan in de eerste helft. Elson Hooi wist bijna de voorsprong te vergroten, maar de bal ging net naast het doel van keeper Wolsheimer.
Trainer Pardew voerde nog een aantal wissels door. Polly verliet het veld voor Meijers, Kramer maakte plaats voor Immers en even later werd Van Kleef met een lichte blessure aan zijn neus voor Falkenburg gewisseld. Ook Sem Steijn mocht de laatste fase van de wedstrijd meespelen ten koste van Ould-Chikh. Na al die wissels kwam het tweede doelpunt tot stand. Op slag van het haags kwartiertje zette Erik Falkenburg de stand op 2-0 voor ADO Den Haag.
Dat werd ook de eindstand van de wedstrijd.

Gezien de spel en ook de trainingen blijkt dat Pardew de wedstrijden van ADO Den Haag in de eerste helft van het seizoen duidelijk heeft geanalyseerd. Uit zowel de trainingen als de wedstrijd blijkt duidelijk dat Pardew versterkingen wil hebben op de posities die in de eerste helft van dit seizoen de meeste tegentreffers veroorzaakten.

De volgende oefenwedstrijd staat aanstaande donderdag 9 januari op het programma. Dan speelt ADO Den Haag in Marbella tegen Hoffenheim.