Datum plaatsing: 25-11-1924 19:05:00

Gouda ruim door ADO verslagen 1-6

Gouda is volledig, terwijl bij A. D. O. P. van Roosendaal weer rechtsbinnen speelt en ook van Es en de Jong weer van de partij zijn. De A. D. O.-captain wint den toss en kiest den vrij straffen, van doel staanden wind, tegen.

De Gouwenaars pakken fanatiek aan en gaan terstond op dte Haagsche veste af. De bal wordt echter achter getrapt.

Ook de Hagenaars laten zich niet onbetuigd en gaan direct daarop den Goudschen doelman eon bezoek brengen, doch G. Tap trapt eveneens achter. A.D.O. blijft eeniigen tijd domineren en na mooi samenspel van het Haagsche binnen-trio doelpunt G. Tap via den rug van een der Goudscne backs, 0-1.

Gesteund door den wind nemen dan de gastheeren het offensief en forceeren een corner, welke evenwel door Philipsen onschadelijk wordt gemaakt. Een hard schot van den Goudschen rechtsbinnen gaat juist naast. Als dan W. Tap den bal krijgt toegespeeld, rent hij door alles heen en laat v. d. Valk ten tweede male vissen, 0-2. Beurtelings zijn daarna beide partijen in den aanval. In tegenstelling met Gouda echter is A.D.O. gevaarlijker voor doel en de verdediging der Gouwenaars moet zich enkele malen tot het uiterste inspannen om hun doel voor verdere doorboring te behoeden. Een tweetal corners op het A.D.O.-doel levert niets op. Ook een oorner aan de andere zijde brengt geen resultaat. De aanvallen der Gouwenaars worden, dan talrijker, doch hun schoten gaan over of naast of belanden in de veilige handen van Quaks. Enkele minuten voor rust begaat een der A.D.O.-backs een overtreding en hoewel dit geschiedde buiten het  beruchte gebied geeft scheidsrechter A. Hakker nochtans een penalty, waaruit Gouda's midhalf den achterstand verkleint. Rust 1-2.

Na de hervatting zijn de gasten met den wind in den rug bijna onafgebroken in de meerderheid, en wordt het Gouda-doel duchtig bestookt. Een drietal corners brengen den Hagenaars geen resultaat. W. Tap stelt eenmaal Van Roosendaal prachtig in de gelegenheid de score te verhoogen, doch laatstgenoemde mist. Dan krijgt Winterkamp den bal, geeft mooi over aan W. Tap, die ineens inschiet en het leder via den paal in het net doet verdwijnen, 1-3.

Voorwaar een zeer mooi doelpunt. A.D.O. blijft steeds druk uitoefenen. Een mooi schot van Kloos ketst tegen de bovenlat. Spoedig daarop is het wederom W.Tap, die uit een voorzet van Winterkamp den bal in de touwen jaagt, 1-4. Sporadisch komen de Gouwenaars over de helft.

Eenmaal weet hun rechtsbinnen mooi door te breken, doch zijn schot gaat rakelings naast. Als dan W. Tap met een ver schot, hetwelk v. d. Valk laat glippen, den stand op 1-5 brengt laten de Gouwenaars den moed zakken. Met een diagonaal schot, waarop v. d. Valk niet is bedacht, maakt Winterkamp er dan 1-6 van, waarna spoedig het einde komt. Bij Gouda midhalf en rechtsbinnen de besten. Bij A.D.O. blonken de gebrs. Tap uit en speelde ook Boheemen een goede