Sportkroniek

Datum plaatsing: 16-09-1929 19:05:00

ADO start competitie met overwinning op Hilversum

De eerste wedstrijd van A.D.O. is in een flinke overwinning voor de Hagenaars geëindigd, doch in den beginne zag het er niet naar uit

De gasten kwamen geweldig opzetten, en de aanvallen, goed opgezet door den midvoor Van Heeckeren, brachten menig gevaarlijk oogenblik voor het Haagsche doel. Toen dan ook na een kwartier de gasten door Oudenaller de leiding namen, zag het er niet gunstig voor de Hagenaars uit. Doch door een geweldige bof kregen de roodgroenen den gelijkmaker, toen de bal in het verlaten doel rolde. Daarna kwam A.D.O. meer in actie en 8 minuten vóór rust maakte v. d. Meer na een corner met een kopbal er 2-1 van. Even vóór de rust kreeg W. Tap een bevlieging. Keurig den bal toegespeeld krijgende, passeert hij alles en met een prachtschot brengt hij den stand op 3-1.

Zoo aantrekkelijk als de eerste helft was, zoo down was de tweede. Wel begon Hilversum met krachtige aanvallen, doch Quax in het Haagsche doel voorkwam alle onheil. Na dit opleven was A.D.O. weer het meest aan het woord. Een schot van Breitner scheert de bovenlat. Enkele corners leveren niet het gewenschte resultaat op. Na een half uur krijgt Hilversum keeper Meinders volop werk, doch hij blijkt ook van het goede hout gesneden te zijn. Als hij een hard schot van Wim Tap wegwerkt, komt de bal bij G. Tap, die hard op doel schiet. Via Meinders en den back Looysen komt de bal alsnog in het doel (4-1). Hoe verdienstelijk de linksbuiten der gasten Van Ek ook werkt, Quax staat als een rots in de branding. Kort vóór het einde redt Breitner, door een ingeschoten bal nog juist weg te werken. Breitner bleef liggen, doch gauw toegeschoten hulp verhielp zijn knieongeval spoedig weer. In de resteerende minuten krijgt Meinders weer volop werk, doch gedoelpunt werd er niet meer, zoodat deze aangename wedstrijd in een 4-1 overwinning der Hagenaars eindigde.

Het drukkende weer was niet bepaald geschikt voor goed voetbalspel, doch desondanks was de belangstelling vrij groot. Van de spelers dienen in de eerste plaats de beide keepers genoemd; beiden deden goed werk. Verder was Van Heeckeren een uitstekend mid-voor, die keurig het spel verdeelde. Van de Hagenaars waren Van Es en Breitner de besten. G. Tap op de rechtsbuitenplaats deed meermalen goed werk, hoewel hij ons inziens geen buitenspeler is.

Dhr. Weij leidde, behoudens enkele buitenspelgevallen, zeer goed.