Sportkroniek

Datum plaatsing: 08-03-1926 19:05:00

Een slechte wedstrijd tussen ADO en BMT

Een door beide!! partijen slecht gespeelde wedstrijd met talrijke incidenten.

Weldra moest de B.M.T.-speler Louter het veld verlaten, terwijl ook na rust een der bezoekers vervangen moest worden. De wedstrijd was verre van vriendschappelijk en na rust kreeg A.D.O dan ook twee strafschoppen te nemen, die beide, door Wim Tap in een doelpunt werden omgezet. Bij den laatsten strafschop deed zich het treurig- feit voor, dat de B.M.T.-doelman door zijn aanvoerder genoodzaakt werd zijn doel te verlaten.

Een dergelijk optreden hadden wij van Vial niet verwacht. Zelfs al zou de straf te zwaar geweest zijn, dan is dit voor een werkelijk sportman nog geen reden om zóó op te treden. Een voortdurend gevaar voor de tegenpartij en voor den goeden naam van B.M.T. leverde het spel van haar rechtsachter speler. Dat hij niet uit het veld verwijderd werd, vindt zijn oorzaak in het absoluut onvoldoende optreden van scheidsrechter Zuidervelt. Wanneer deze direct krachtig opgetreden was en aan weerskanten Waarschuwingen had uitgedeeld, zouden incidenten ongetwijfeld zijn uitgebleven.

Nu ontaardde de wedstrijd in een gooi- en smijtpartij- A.D.O. heeft één invaller voor de Graaff. B.M.T. is volledig. G. Tap gaf met een fraai schot zijn club de leiding, doch spoedig daarop maakte Klein gelijk. Winterkamp bracht den stand op 2-1, doch Klein bracht in een periode dat A.D.O. met 10 man speelde de partijen op gelijken yoet Na rust kreeg A.D.O. de 2 strafschoppen, zoodat het einde kwam met een 4-2 overwinning voor A.D.O. Bij B.M.T. waren de doelverdediger en Klein de besten; bij A.D.O. blonk de middenlinie uit.