Sportkroniek

Datum plaatsing: 09-12-1913 19:59:00

ADO schiet met 1-8 uit haar slof tegen LVV

A.D.O. is volledig naar Leiden afgereisd, de thuis club L.V.V. heeft 2 invallers.

Zoals wij vorigen week reeds aangekondigde speelde het Haagse elftal  dezen wedstrijd voor het eerst in haar nieuwe haar nieuwe clubkostuum. Het shirt is rood met in het midden één groenen baan en een witte broek.

Met heeft de eerste helft de wind mee is en A.D.O. in de meerderheid en daar de doelman der Leidenaars slecht! op dreef is, weet A.D.O. geleidelijk den stand tot 1-5 op te voeren, alvorens de rust aanbreekt. Den laatsten bal had de keeper gemakkelijk kunnen houden, doch hij had blijkbaar meer aandacht voor Chanteloup en zijn vliegmachine, welke boven het A.D.O.-veld zweefde, dan voor de Haagsche voorwaarts !

Na de hervatting verslapt A.D.O., terwijl L. V. V. vurig aanpakt en dan ook doelpunt. Verder brengen de Leidenaars het echter niet, integendeel, de Hagenaars weten nog 3 maal de Leidsche veste te verschalken en als ’t einde wordt gefloten heeft A.D.O. welverdiend met 8-1 gewonnen en derhalve haar doelgemiddelde weer wat opgeknapt.

A.s. Zondag moet A.D.O. naar Houtrust om tegen haar stadgenoote UNI den strijd aan te binden; de spanning zal ongetwijfeld groot zijn.