Datum plaatsing: 14-12-2019 22:00:00

Verslag en foto's ADO sprokkelt schamel punt tegen 10 man in thuisduel

ADO Den Haag speelde zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen FC Groningen en moest zich tevreden stellen met een schamel puntje en dat terwijl ADO in de tweede helft met 1 man meer speelde.

Interim trainer Dirk Heesen had deze wedstrijd niet de beschikking over Michiel Kramer die vorige week tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart pakte en daarom de wedstrijd vanaf de tribune moest toekijken.
Crysencio Summerville zat deze wedstrijd op de bank, hij miste deze week een aantal trainingen en was daardoor niet wedstrijdfit. Danny Bakker daarentegen mocht weer in  de basis plaatsnemen. Heesen schakelde over van het vertrouwde 4-3-3 systeem naar een voor ADO niet gebruikelijk 4-4-2 systeem met zowel Falkenburg als Necid in de spits, dus zonder vleugelspelers  en daardoor een versterkt middenveld.

ADO had vanavond een jubileum te vieren, het was de 100e wedstrijd op kunstgras in het eigen stadion. Het kunstgras dat naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn vervangen gaat worden door echt gras.

De Groningers, onder leiding van oud ADO Den Haag speler Danny Buijs, kwamen in de eerste helft het beste uit de verf. In de 20e minuut counterde Gabriel Gudmundsson vanaf eigen helft naar het haagse doel en schoot de bal achter Luuk Koopmans. Daarna werd het spel zoals de laatste tijd gebruikelijk is rommelig. Pas vlak voor rust kwam ADO terug in de wedstrijd door een doelpunt van Necid. Op aangeven van Beugelsdijk kopte hij de pal achter Sergio Padt.
De rust ging derhalve met de gelijkstand 1-1 in, maar ook met een rode kaart voor Groningen-speler Zeefuik wegens een elleboogstoot in het gezicht van Meijers. Zeefuik  had al eerder in de wedstrijd een gele kaart opgelopen, maar ging nu met direct rood van het veld.
Het Haagse publiek wreef zich al in de, koude, handen met dit voordeeltje.

Dirk Heesen liet de tweede helft echter  met een ongewijzigde formatie beginnen en ADO wist het voordeel van een man meer niet niet te benutten. Groningen leek na de rust zelfs nog beter in het spel te komen. Zo kwamen de gasten bijna op voorsprong, maar belandde de bal op de lat.
ADO dacht op zijn beurt  daarna op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Erik Falkenburg werd door scheidsrechter Joey Kooij afgekeurd wegens hands.
Pas in de laatste fase van de wedstrijd werd het echt spannend. Kansen waren er voor de Groningers, maar ook voor Necid en Malone. Tot scoren kwamen zij niet. Wel liep Tom Beugelsdijk zijn tweede gele kaart, en dus rood, in de wedstrijd op. De eerste gele kaart die hij in het duel opliep betekende al een wedstrijd schorsing. Hij is er in ieder geval niet bij in het uitduel tegen Ajax dat volgende week zondag gespeeld gaat worden.
In die spannende slotfase van de wedstrijd wond FC Groningen trainer Danny Buijs zich dermate op dat hij met rood naar de tribune moest uitwijken. In de blessuretijd had Groningen speler Asoro de 1-2 op zijn schoen, maar doelman Koopmans wist gelukkig redding te brengen.

Een puntje dus erbij, dat is zeker gezien de stand op de ranglijst een teleurstelling, zeker nu ADO ruim 1 helft met 1 man meer speelde.  ADO heeft totaal 13 punten uit 17 wedstrijden behaald en blijft nog steeds op de 17e plek van de ranglijst staan. Verder heeft ADO het geluk dat concurrenten  VVV en RKC ook vanavond verloren, waardoor de onderlinge verschillen niet te veel oplopen

Volgende week zondag wacht het uitduel tegen Ajax. De laatste wedstrijd voor de winterstop. Concurrent RKC is 19 januari de tegenpartij van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion.