Datum plaatsing: 07-12-2019 21:59:00

Verslag en foto's: ADO sleept punt uit matig duel met FC Twente

ADO Den Haag heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet weten te scoren en aangezien de tegenstander dat ook niet deed eindigde de wedstrijd met de stand zoals die begonnen was: 0-0.

Het was de eerste wedstrijd van Dirk Heezen als interim-trainer van ADO Den Haag, na het vertrek afgelopen week van Fons Groenendijk.

Heezen kon beschikken over Milan van Ewijk, die de afgelopen tijd met een blessure én de griep kampte. Ewijk maakte zijn rentree in de basis, daardoor schoof Malone door naar het middenveld en belandde Thom Haye weer op de bank.

Voor de wedstrijd nam de in augustus naar Qatar SC vertrokken El Khayati officieel afscheid van het Haagse publiek.

De eerste helft was bepaald niet van hoog niveau. Kansen waren er voor beide ploegen nauwelijks. Het publiek kreeg na een paar vuurwerkknallen vanaf de tribunes van ADO en FC Twente, waarop scheidsrechter Siemen Mulder de wedstrijd even stillegde, een rommelige wedstrijd voorgeschoteld met veel overtredingen, wat de snelheid van het spel niet ten goede kwam. De beste kans was nog voor Shaquille Pinas na een kopbal van Malone, maar Pinas wist de kans niet goed te benutten.

Meteen na de rust begon ADO Den Haag goed aan de tweede helft en creeerde zelfs wat kansjes, maar meer was het ook niet. Het spel zakte algauw weer in en wat overbleef was 'hotseknotsbegoniavoetbal'.
De beste kans van de hele wedstrijd was in de 87e minuut voor Michiel Kramer die in het veld was gekomen ten koste van Necid. Hij schoot hard op het doel, en de bal was er op zeker in gegaan, ware het niet dat Danny Bakker net voor het doel stond en de bal vol in zijn gezicht kreeg.
Eigenlijk verlangde iedereen daarna naar het eindsignaal, want een doelpunt zat er gewoon niet in. De eindstand werd dus 0-0 en dat betekent dat ADO weer net als in de vorige thuiswedstijd, twee weken geleden tegen Willem II, een punt in de wacht sleept.

Enigszins teleurstellend, want ADO had dringend de volle winst nodig om van de gehate 17e plek af te komen.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan speelt ADO tegen FC Groningen. Die wedstrijd begint zaterdag 14 januari om 19:30u in het Cars Jeans stadion