Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 27-10-1930 20:52:00

Een matige wedstrijd ADO-VSV 1-0

Voor de rust was het een droevige vertooning van beide zijden. Bij A.D.O. was de middenlinie, op Breitner na. niet te zien en in de voorhoede was W. Tap slecht en G. Tap en v. d. Meer waren nog veel slechter.

Niettemin Is A.D.O. de eerste helft, slechts enkele minuten uitgezonderd, doorloopend verre in de meerderheid geweest. Telkens werd het doel der Velzenaren belegerd doch het schieten van A.D.O. was ongevaarlijk en van den aanval ging te weinig druk uit om de soliede verdediging van de gebroeders v. d. Griendt en van doelman v. d. Windt die zeer veel te doen kreeg en een besten indruk maakte, te breken. Van den aanval van V.S.V. kwam nog minder terecht. Zij liep verloren van het veld. De onmacht werd gedemonstreerd door den stand van 0-0 met de rust.

In de tweede helft (V.S.V. had nu wind mee) ging W. Tap linksbuiten spelen en nu liet hij in eens goed en gevaarlijk spel zien. Hij speelde den bal gedurig vrij en opende fraai, kansen die vaak op onbegrijpelijke wijze werden gemist en bedorven. Na 16 minuten zou het de zwakste man van A.D.O. zijn die zijn club de overwinning bezorgde.

Van Soldt speelde plotseling aardig met G. Tap samen en toen laatstgenoemde met een goed geslaagd trucje v.d. Griendt Sr. passeerde kon hij den bal van slechts enkele meters afstand onhoudbaar inschieten (1-0). Even later schoot v. Soldt tegen de lat.

V.S.V. kwam er nu wat beter in en trad bedreigend op, doch Breinter. van Es en ten leste Quax die enige harde schoten hield, slaagden er in steeds meer reddend op te treden. De laatste minuten waren weer voor A.D.O. waarbij van Soldt kans zag den bal, die hij van plus minus 5 meter maar voor het intrappen had, hoog over de lat te plaatsen.

Doordat de wedstrijd H.V.V.- Sparta niet doorging was er zeer veel publiek inhet Zuiderpark  waar het veld in goeden staat was.