Datum plaatsing: 15-11-2019 22:25:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO lijdt nipt verlies tegen PEC Zwolle

De ADO Den Haag Vrouwen speelden vrijdagavond thuis in het Cars Jeans Stadion tegen PEC Zwolle.

De vrouwen van PEC Zwolle hadden dit seizoen tot nu toe nog geen wedstrijd gewonnen. De laatste vier wedstrijden van PEC Zwolle eindigden in gelijkspel.

ADO verloor haar vorige thuiswedstrijd van SC Heerenveen en was er vrijdagavond op gebrand om van de vijfde plek in de eredivisie Vrouwen naar de vierde notering op de ranglijst te stijgen.

Dat lukte helaas niet. ADO kwam al in de 11e minuut op achterstand door een eigen doelpunt. Rebecca Doejaren wist vanuit een corner ADO speelster Kim Mourmans het moeilijk te maken, zij kopte de bal achter haar eigen keepster in het doel.
Ruim tien minuten later verdubbelde Dominique Bruinenberg de score voor PEC Zwolle.

ADO wist echter snel terug te komen. Nadat een doelkans van Jaimy Ravensbergen geblokt werd, werkte Maartje Looijen vanuit de rebound de bal in het doel van de Zwolse keepster Moon Pondes.

De rust werd met 1-2 ingegaan. Doordat er in de tweede helft niet meer gescoord werd, kon PEC Zwolle de eerste winst van het seizoen noteren en bleef ADO Den Haag met lege handen achter.