Datum plaatsing: 25-10-2019 22:42:00

Foto's: ADO Vrouwen door in Eredivisie Cup na overwinning op VV Alkmaar

Na in de uitwedstrijd van de Eredivisie Cup Vrouwen gelijk te hebben gespeeld tegen VV Alkmaar, wist het team van Sjaak Polak vrijdagavond thuis in het Cars Jeans Stadion met 3-1 van VV Alkmaar te winnen.

ADO Den Haag kwam al in de derde minuut van de wedstrijd op voorsprong. Uit een steekpass van Nadine Noordam scoorde Maartje Looijen de 1-0 voor ADO.
Niet veel later stond de 2-0 op het scorebord door een doelpunt van Nadine Noordam, na een voorzet van Jaimy Ravensbergen.
Ook bij het derde doelpunt, in de 33e minuut, was Nadine Noordam weer betrokken, uit een voorzet van Noordam wist Marisa Olislagers met een afstandschot de 3-0 op het scorebord te zetten. Met die stand gingen de rust in.

Na de rust kwam AZ beter in het spel. De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen een AZ speelster voor het Haagse doel opdook, de bal belandde buiten bereik van keepster Gwyneth Hendriks op de paal.
Tien minuten later was het dan wel raak: na miscommunicatie in de Haagse verdediging belandde via de ADO Den Haag keepster de bal dan toch in de touwen: 3-1.
Later in de wedstrijd bracht Sjaak Polak twee debutanten in: Kayre Nelemans en Naomi Piqué speelden hun eerste wedstrijd voor het eerste elftal van de ADO Den Haag Vrouwen.
Na het tegendoelpunt werd er niet meer gescoord. Door de winst wint ADO de eerste ronde van de Eredivisie Cup, en gaat daardoor vanaf het derde niveau de tweede ronde van de laddercompetitie in.

De volgende thuiswedstrijd van de ADO Den Haag Vrouwen is een reguliere competitiewedstrijd en die staat alweer op vrijdag 1 november 2019 op de kalender. Dan is sc Heerenveen de tegenstander.