Datum plaatsing: 20-10-2019 14:35:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag ook onderuit in Zwolle: 3-1

Na een goede start waarin ADO terecht op een voorsprong kwam, verloor ADO Den Haag toch verdiend in Zwolle. De Zwollenaren duwden de Hagenezen met een 3-1 overwinning dieper in degradatiezorgen.

ADO Den Haag startte met dezelfde opstelling als tegen Ajax. Goossens dus linksvoor en Hooi zat daardoor op de bank (en bleef dat ook gedurende de wedstrijd).

Waarin iedereen vooraf somber gestemd was, was het ADO dat verraste. Er leek aardig voetbal in de ploeg te zitten en Kramer was als aanspeelpunt goed bereikbaar. In de achtste minuut leidde dat al direct tot een doelpunt. Eerst was het Meijers die een voorzet gaf waar Kramer net zijn hoofd niet tegenaan kon zetten. Maar daarna pakte Summerville de bal op, gaf hem voor aan Malone die hem mooi laag naar voren werkte, die kon Kramer wel mooi met zijn grote teen het goal intikken: 0-1.  De eerste van Die Lange.

Het gaf ADO Den Haag vertrouwen en de geelgroene aanhang (ook vandaag weer massaal mee) werd voorzichtig optimistisch. Kleine kansen, veldoverwicht, het zag er goed uit. Pas aan het einde van de eerste helft begon FC Zwolle wat tegengas te geven. Het ging wat meer drukken en ADO moest achteruit. De eerste de beste kans voor FC Zwolle zat er dan ook direct in. Bakker liet zijn tegenstander lopen in de 16 en die kon makkelijk inkoppen: 1-1.

Dat bleef het lang. In de tweede helft waren beide ploegen bang om te verliezen en was ADO de minst slechte partij zonder echte kansen te creeeren. Het ging eigenlijk pas mis toen er gewisseld werd, net als in de vorige wedstrijden.
Ould Chick kwam in het veld voor Goossens en vlak daarna lag de 2-1 in het net.
Een spaarzame aanval van FC Zwolle leek in buitenspelpositie te worden gemaakt, maar terecht ingrijpen van de VAR maakte de pechdag van ADO compleet: na 4 minuten beraadslagen werd de goal alsnog goedgekeurd.

Daarna kwamen Necid en Thom Haye erin, maar dat zorgde alleen maar voor minder balans in het elftal. Vlak voor tijd werd ook nog de 3-1 gescoord en was de wedstrijd afgelopen. ADO Den Haag zit in diepe zorgen en hoe de ploeg eruit kan komen is niet duidelijk. Er zit te weinig voetbal in de ploeg, dat is duidelijk maar de reserves hebben te weinig kwaliteit om dat te veranderen. Waar Groenendijk in het verleden nog wel eens een verrassende wissel tot puntenwinst wist te toveren, is nu het tegenovergestelde het geval.
Al wedstrijden op rij verliezen we de wedstrijd nadat de eerste wissels worden toegepast.
Met de competitiewedstrijd uit tegen Vitesse en de bekerwedstrijd uit tegen Fortuna, zal ADO definitief moeten gaan beseffen dat de ploeg geen 'valse start' heeft gemaakt, maar een directe degradatiekandidaat is geworden.

Wang, die ook in Zwolle aanwezig was, zal dat ook gezien hebben.