Datum plaatsing: 10-10-2019 15:10:00

ADO Den Haag verliest in oefenduel nipt van Sparta

Donderdagmiddag heeft ADO Den Haag in eigen huis oefenduel achter gesloten deuren gespeeld.

ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, Thomas NecidDe wedstrijd in Het Cars Jeans stadion werd tegen Sparta, dat onder leiding van oud ADO Den Haag trainer Henk Fraser staat, gespeeld.

ADO Den Haag speelde dit seizoen in de competitie al een thuiswedstrijd tegen Sparta, die wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Sparta.

Vanmiddag werd het dus een test of ADO Den Haag in het oefenduel wel een overwinning in de wacht wist te slepen, ook al werden er van beide kanten veel spelers ingezet die dit seizoen nog niet veel minuten in de basis hebben gestaan.

ADO Den Haag kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Tomas Necid in de 4e minuut. En Necid wist even later de stand door middel van een benutte strafschop voor ADO Den Haag te verdubbelen: 0-2.
Sparta kwam halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd door een doelpunt van Piroe. Het was Necid die ADO vlak voor rust op een 3-1 voorsprong kon zetten.

Na de thee wist Piroe van Sparta de stand op 3-2 te zetten. Helaas was het doelman Havekotte die bij een redding de bal niet uit het doel wist te houden en een eigendoelpunt scoorde en daarmee de stand gelijk maakte (3-3). In de 62e minuut zette Veldwijk de 3-4 op het scorebord, dat werd ook de eindstand.

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte, Polley, Muringen, Bjelica, Gorter, Haye (45. Van Kleef), Bakker (45. Rieder), Falkenburg (80. Van WEtten), Cibicki, Necid (80. Botermans), Ould Chikh (70. Boussakou)

Opstelling Sparta: Fabrie, Karami, Dilrosum (45. Bouwense), Auassar, Van Hoeven (45. Heuvelman), Rigo, Reith (80. Tahiri), Mijnans (59. Meerstadt), Veldwijk, Duarte, Piroe.