Datum plaatsing: 15-09-2019 18:30:00

Verslag en foto's: Feyenoord-ADO wedstrijd van de cadeautjes 3-2

ADO Den Haag speelde zondagmiddag in de Kuip de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd die met 3-2 door Feyenoord werd gewonnen, stond vooral in het teken van de knuffelactie ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis en het KWF.

Trainer Fons Groenendijk kon niet over Zwinkels beschikken, de doelman is geblesseerd en zal naar verluidt enkele wedstrijden niet ingezet kunnen worden. Mike Havekotte nam zijn plek in het doel waar. Ook Wilfried Kanon stond niet in de opstelling, hij is later terug van zijn wedstrijden voor Ivoorkust.

In de vijfde minuut kwam Feyenoord al op voorsprong. Ridgeciano Haps werd in de 16 meter neergehaald en scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde daarna de bal op de stip. Karsdorp benutte de penalty: 1-0.
In de 12e minuut werd er afgeteld voor de knuffelregen, duizenden knuffelbeesten werden er vanuit het uitvak naar beneden gegooid voor de patientjes van het Sophia Kinderziekenhuis. De spelers stopten ondertussen even met het spel, maar moesten daarna weer vol aan de bak, want toen de laatste knuffels uit het uitvak neerkwamen had Feyenoord er al bijna het tweede doelpunt in liggen.
Wat later kon het scorebord inderdaad de 2-0 aangeven door een doelpunt van Narsingh. ADO kwam er niet aan te pas en werd bij vlagen volkomen weggespeeld door de goed georganiseerde Rotterdamse ploeg.
Na hands in de 16 van Aaron Meijers wees Gözübüyük opnieuw naar de stip. Fer benutte de penalty feilloos en zo werd het tien minuten voor de rust 3-0 voor de Rotterdammers. Met die stand werd ook de rust ingegaan.

Na de rust bleven Ould Chikh en Bakker in de kleedkamer achter. Voor Ould Chikh kwam Cibicki het veld op. Voor Bakker werd Malone ingebracht.
Het spel van ADO Den Haag was in de tweede helft wat beter en Feyenoord kwam niet meer tot scoren, maar dat lag ook wel een beetje aan de Feyenoorders die al dachten de drie punten makkelijk binnengehaald te hebben. Dat dachten ze toch wel een beetje verkeerd, want in het Haags Kwartiertje werd het toch nog spannend. Nadat Malone in de 77e minuut van afstand hard op het doel van Kenneth Vermeer had geschoten en Vermeer de bal nog net wist te stoppen wist ADO druk te zetten op het Rotterdamse doel en in de scrimmage die daarna ontstond werkte Feyenoordspeler Edgar Ié de bal achter zijn eigen doelman: 3-1.
Daarna verving Crysencio Summerville de in deze wedstrijd onzichtbare Erik Falkenburg.
Vlak voor tijd was het weer een Feyenoorder die voor ADO scoorde. Tapia maakte met het tweede eigen doelpunt van de wedstrijd de 3-2 voor ADO Den Haag.
Cadeautjes dus over en weer deze wedstrijd.

Volgende week zondagmiddag staat de thuiswedstrijd tegen AZ in het Cars Jeans Stadion op het programma.