Datum plaatsing: 08-09-2019 16:59:00

Derde divisie: Foto's: Jong ADO Den Haag verliest ook van OFC

Jong ADO Den Haag speelde zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd in de derde divisie op De Aftrap. De wedstrijd werd door Jong ADO met 1-2 verloren.

Het was al een tijd geleden dat ADO Den Haag tegen OFC uitkwam.
In 1990 speelde FC Den Haag een oefenwedstrijd op Ockenburgh, ADO Den Haag won die met 10-1, waar oud FC Den Haag speler en momenteel hoofd Jeugdopleiding Frans Danen drie doelpunten voor zijn rekening nam, evenals Leo Schellevis.

De wedstrijd van vanmiddag was van een ander kaliber. Jong ADO Den Haag, dat vorige week fors verloor van sv Oss 1920, had het moeilijk tegen de Oostzaanse club, maar wist in de 22e minuut toch op voorsprong te komen door Lance Duijvesteijn. Lang kon ADO niet van de voorsprong genieten, want binnen een paar minuten trok OFC de stand gelijk.

De tweede helft bleef lang doelpuntloos, maar in de 78e minuut kwam ADO Den Haag dan toch op achterstand. Na wat duwwerk van Achabar in de 16 kende scheidsrechter Nick Smit OFC een strafschop toe, die OFC benutte: 1-2.

Dat werd ook de eindstand van de wedstrijd.

Opstelling ADO Den Haag: Youri Schoonderwaldt; Quinzairo Boasman, Dehninio Muringen, Jamai Amofa, Nadir Achahbar; Maarten Rieder, Mats van Kins, Niels van Wetten; Yahya Boussakou, Lance Duijvestijn, Killian van Mil.