Datum plaatsing: 06-09-2019 22:27:00

Vrouwenvoetbal: foto's: ADO Den Haag verliest nipt van FC Twente

De ADO Den Haag Vrouwen speelden vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen landskampioen FC Twente. De wedstrijd eindigde in 0-1.

Nadat in de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle drie punten behaald waren, ging ADO Den Haag vrijdagavond op jacht naar wederom drie punten.

Trainer Sjaak Polak moest verdedigsters Sharon Kok (geschorst) en Priscilla Mesker (blessure) missen.

De beide teams waren aan elkaar gewaagd. ADO Den Haag wist bij vlagen druk te zetten, maar kon er niet van profiteren.
In de 36e minuut kwam Twente op voorsprong. Fenna Kalma kon op aangeven van oud ADO Den Haag speelster Rentate Jansen, de bal achter ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd inkoppen: 0-1.
Een paar minuten voor de rust moest Marisa Olislagers geblesseerd het veld verlaten, voor haar kwam Annouk Boshuizen het veld in.

Na de rust wisten ADO Den Haag-speelsters Kim Mourmans en Chasity Grant in de stromende regen nog een paar kansjes te creeren, maar het was te weinig om de stand gelijk te maken.

Volgende week vrijdag spelen de ADO Den Haag Vrouwen weer een thuiswedstrijd, dan is Excelsior Barendrecht de tegenstander.