AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 23-08-2019 09:32:00

Wedstrijd tussen RKC en ADO duel der dwarsverbanden

Historische Wedstrijd

In de rubriek 'historische wedstrijd' kijkt het AD wekelijks terug op een bijzondere editie van de komende wedstrijd van ADO Den Haag.

Deze keer: RKC Waalwijk - ADO Den Haag uit 2004.

Spelers te over die voor ADO Den Haag én RKC Waalwijk uitkwamen. Juist vanwege die overeenkomsten was de wedstrijd tussen RKC en ADO op zondag 29 augustus 2004 zo'n bijzondere.

Denk bij spelers die voor beide clubs speelden bijvoorbeeld aan Yuri Cornelisse, Romeo Castelen, Hans van de Haar, Ricky van den Bergh en Virgilio Teixeira, maar ook huidige selectiespeler en aanvoerder Aaron Meijers.

De wedstrijd in 2004 in de derde speelronde van de eredivisie eindigde in een 1-3 overwinning voor de ploeg uit de Hofstad, maar wordt nu vooral om zijn dwarsverbanden uit het collectieve geheugen opgediept.

In zijn laatste volledige seizoen voor RKC maakte topschutter Rick Hoogendorp één van zijn 95 competitiedoelpunten voor de Waalwijkers. Met zijn openingsgoal deed de Hagenaar zijn toekomstig werkgever, waarvoor hij in de competitie twaalf keer doel zou treffen, in de zesde minuut direct pijn.

Achter zich in de Waalwijkse verdediging stond toekomstig teamgenoot bij ADO Den Haag en huidige collega als trainer bij de Hagenaars Virgilio Teixeira, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

De voorsprong voor de Brabanders bleef niet lang op het scorebord staan. Via aanvaller Cedric van der Gun (1-1) en de ingevallen Brabantse middenvelder Tommie van der Leegte (afstandsschot, 1-2) kwamen de Hagenaars in Waalwijk op voorsprong.

Dankzij een doelpunt van de op de bank gestarte aanvaller Geert den Ouden in de laatste officiële minuut van de wedstrijd kwam de ploeg van trainer Frans Adelaar op een veilige marge.