Sportkroniek

Datum plaatsing: 25-11-1914 16:11:00

ADO verslaat laatkomer TOP met 5-1

Door te laat komen van T.O.P. wordt eerst te half drie begonnen.

T.O.P. wint de toss en kiest om tegen de wind te beginnen. Het spel verplaatst zich direct naar de Goudsche helft, en eenige hoekschoppen vallen den rood-groenen ten deel. Na twaalf minuten loopt Roosendaal een hem toegespeelden bal in het net. Tien minuten later volgt een tweede doelpunt door Nieman. Het spel gaat dan gelijk op; Nijhuis verwisselt met Wyden, wat ’n goede verbetering blijkt Een schot van Roosendaal scheert over de lat. Ook Nijhuis krijgt bezoek. Even voor de rust doelpunt Winterkamp op fraaie wijze.

Na de rust heeft T.O.P. succes, als De Zwart in het nauw gedreven heel aardig via het hoofd van Nijhuis in het doel plaatst. Dan doelpunt Roosendaal andermaal voor A.D.O. (5-0). De Goudenaars zijn nu echter sterker en op het laatst lijkt het wel een bombardement, maar Kloos en Post door De Zwart keurig bijgestaan, zijn in staat de rood-zwarte voorhoede te weerstaan. Dan is het einde daar en heeft A.D.O. welverdiend gewonnen. Voorwaarts, mannen van Nijhuis, op den ingeslagen weg, op naar het kampioenschap, zooals verleden jaar.

T.O.P. is een goede ploeg; haar doelman en rechtsbinnen waren de besten. Het zou echter beter gezicht zijn, als zij allen in clubdracht waren, want nu was het een bonte mengeling van kleuren. De verschillende hoofddeksels welke zij droegen waren ook zeer eigenaardig.

Bij A.D.O. waren de besten H. en L. Nijhuis, Winterkamp en Roosendaal. Ook Reinier en Wassenaar werkten hard. Kloos die De Jongh goed verving, is in de half-linie een bruikbaarder element dan achter in.

Scheidsrechter Coeland een complimentje voor zijne goede leiding.