Datum plaatsing: 13-08-2019 22:52:00

Foto's oefenduel Quick Boys - (jong) ADO Den Haag

Dinsdagavond speelde jong ADO Den Haag een oefenduel in Katwijk tegen Quick Boys dat getraind wordt door oud ADO Den Haag speler Edwin Grunholz.

Trainer Fons Groenendijk had zondag tegenover Fox al aangegeven dat het oefenduel ook gebruikt zou worden om de spelers die recent gecontracteerd zijn en spelers die van een blessure terugkomen wedstrijdritme op te laten doen.

In de eerste helft kwamen zodoende Bilal Ould Chikh, Michiel Kramer, Dion Malone, John Goossens en Donny Gorter aangevuld met spelers van jong ADO in actie.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar de profs waren technisch iets beter.
Bilal Ould Chikh zette ADO in de 21e minuut op voorsprong: 0-1. Met die stand werd ook de rust ingegaan.

Na de rust kwamen er een aantal wisselspelers voor ADO het veld in, waaronder Milan van Ewijk, die na zijn debuutwedstrijd bij ADO tegen Utrecht geblesseerd was geraakt.
Aan beide kanten waren er kansen. Quick Boys speler Dennis Kaars wist in de 63 minuut de gelijkmaker te scoren. Gelijk na de aftrap wist Yahya Boussakou op aangeven van Ould Chikh ADO weer op voorsprong te brengen: 1-2.
Direct daarna bracht coach Virgilio Teixeira weer een paar wissels in. Hoewel Quick Boys een aantal malen gevaarlijk was, wist ADO de stand op 1-2 te houden.

Opstelling ADO Den Haag:  Mike Havekotte, Dehninho Muringen, Jamal Amofa (46. Hidde van de Ende), Dion Malone (46. Milan van Ewijk), Maarten Rieder, John Goossens (46. Lance Duijvesteijn), Donny Gorter (46. Nadir Achahbar), Lorenzo van Kleef (65. Benjamin Reemst), Yahya Boussakou, Bilal Ould Chikh (65. Segun Owobowale), Michiel Kramer (65. Hugo Botermans)