Datum plaatsing: 18-07-2019 19:34:00

Oefenduel ADO Den Haag2 - Al Wahda eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag oefende donderdagmiddag in Gilze tegen de huidige club van oud ADO Den Haag speler en trainer Maurice Steijn, Al Wahda.

ADO Den Haag had van tevoren via de officiele website laten weten dat waarschijnlijk alleen de jongere garde van ADO in actie zou komen tegen de club uit  de Verenigde Arabische Emiraten. En dat klopte ook, op een paar spelers na.

Dion Malone bleef vanwege een lichte blessure tijdens de oefenduels in Zeeland langs de kant en kreeg vandaag speelminuten. Ook Elson Hooi die onlangs met Curacao deelnam aan de Gold Cup was weer terug en speelde een helft mee.

In de 17e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong door een doelpunt van Lorenzo van Kleef. Het talent tekende woensdag voor twee jaar bij. Het is al het vierde doelpunt van het talent in de voorbereiding.

Vier minuten later trok Al Wahda de stand gelijk. Malone viel in de 41e minuut geblesseerd uit. Doelpunten bleven verder uit, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Volgende week vrijdag, 26 juli, komt de voltallige selectie van ADO Den Haag in actie tegen OH Leusden. Die wedstrijd wordt in Honselersdijk gepeeld. Er zal om 19:30 uur worden afgetrapt.

Opstelling ADO Den Haag: Mike Havekotte, Dion Malone (46. Milan van Ewijk), Nick Kuipers, Dehninio Muringen, Robin Polly, Maarten Rieder (70. Jamal Amofa), Hennos Asmelash (90. Maarten Rieder), Lorenzo van Kleef, Mats van Kins (70. Killian van Mil)  Delano Ladan (70. Niels van Wetten), Elson Hooi  (46. Yahya Boussakou)