Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 16-09-1935 22:52:00

Onbeteekenende strijd Xerxes-A.D.O. 0-3.

Deze wedstrijd is zonder spanning begonnen en geëindigd. Belangrijke momenten kwamen niet voor, hetgeen misschien wel te wijten is aan het zwakke spel van de zebra's, die een speler als Lagendaal niet hadden mogen en kunnen missen.

Na de goede resultaten van onze stadgenooten, viel het spel ook tegen. Zij speelden kalmer en veel op de vleugels, welk gebruik bij de zebra's niet werd toegepast. De Rotterdammers zullen in de volgende wedstrijden heel wat beter aan moeten pakken, om niet als één der zwakste ploegen te eindigen.

De strijd ging voor de rust gelijk op, met om beurten beide ploegen in den aanval. A.D.O. maakt veel gebruik van de snelle vleugels. De talrijke voorzetten van de Korte en B. Tap waren echter te slecht afgegeven, zoodat de binnenspelers niet tot scoren konden komen. De zebra's zitten ook niet stil, doch hun aanvallen worden alle gestuit door Chouffour, v. Osch en doelman Kwak. Aan den anderen kant stopt Wasserval een goeden schuiver van van Maren.
A.D.O. komt nog eens terug en als W. Tap een hoekschop goed neemt is het Berg, die A.D.O. daaruit de leiding geeft (0-1). Met dezen stand komt de rust.

Na de hervatting zien we een copie van voor de rust. Xerxes heeft nu de wind mede, doch weet dit voordeel niet in een doelpunt uit te drukken. Xerxes wijzigt nu haar voorhoede; alleen de nieuwe middenvoor v. Olfen blijft op zijn plaats. De wijziging brengt Xerxes geen succes. Integendeel weet A.D.O. steeds meer en meer op te dringen, het duurt dan ook niet lang of v. d. Beukel weet den stand op 0-2 te brengen.

Even later zendt v. d. Beukel weer een schot in, dat Wasserval echter weet te stoppen. Kort daarop is het 0-3 door Wim Tap, die handig gebruik maakt van een misverstand in de Rotterdamsche achterhoede.

A.D.O. neemt het spel dan niet meer zoo nauw op, zij speelt zelfs maar met 3 voorhoedemannen, die het Wasserval echter nog moeilijk genoeg maken. Xerxes krijgt eenige vrije schoppen en corners toegewezen, doch de zebra s weten de eer niet te redden. Zoo eindigde deze onbeduidende wedstrijd in een 3-0 overwinning voor onze stadgenooten.