Datum plaatsing: 12-07-2019 23:57:00

Verslag en foto's: Ruime overwinning van ADO Den Haag op RCS

ADO Den Haag speelde vrijdagavond de laatste wedstrijd van het trainingskamp in Zeeland tegen RCS te Oost Souburg dat dit jaar het 90-jarig jubileum viert. De wedstrijd werd met 1-10 door ADO Den Haag gewonnen.

Eerder op de dag werd een oefenwedstrijd door het eerste elftal van ADO Den Haag tegen het Belgische KV Kortrijk gespeeld. Die wedstrijd, die achter gesloten deuren werd gespeeld, eindigde in dezelfde stand als dat de wedstrijd was begonnen 0-0.

Vanavond tegen derdeklasser RCS werd het tweede elftal van ADO Den Haag, aangevuld met een aantal spelers uit de jeugd, opgesteld.
De spelers die 's middags tegen KV Kortrijk hadden gespeeld waren overigens wel bij de wedstrijd aanwezig en gingen desgevraagd met de toeschouwers op de foto en/of deelden handtekeningen uit.

Nick Kuipers, die in de eerste helft zou beginnen, haakte tijdens de warming-up geblesseerd af. In zijn plaats begon wisselspeler Jamal Amofa aan de wedstrijd.

ADO Den Haag had veel overwicht op het spel en Muringen, Ladan en Van Mill (bal op de paal) wisten een aantal kansen te creeren, maar die kansen leverden in de eerste 26 minuten nog geen doelpunten op, wat vooral te wijten was aan keeper Blind die koelbloedig onder de vele aanvallen zijn doel vooralsnog wist schoon te houden.
In de 27e minuut was het dan wel raak, maar dat doelpunt kwam dan ook nog op naam van RCS-speler Lars Rosevelt die in een ultieme poging de bal van Amofa voor de lijn te keren de bal juist het laatste zetje gaf, waardoor de 0-1 op het scorebord kwam.
Daarna wist ADO in het kwartier voor de rust nog drie maal te scoren. Delano Ladan wist twee maal achter elkaar keeper Blind te verschalken en op slag van rust scoorde Amofa de 0-4.

Een paar minuten na de rust zette RCS-speler Babouh met een schitterend doelpunt de 1-4 op het scorebord.
Daarna nam ADO het heft weer in handen en de doelpunten volgden elkaar in snel tempo op.
Muringen, van Kleef (2x), Ladan (2x) en Polley brachten de eindstand op 1-10.

Zaterdagochtend wordt er nog een keer in Zeeland getraind en dan zit het trainingskamp erop.

Opstelling ADO Den Haag: Mike Havekotte, Robin Polley, Jamal Amofa (81. Maarten Rieder), Dehninio Muringen, Donny Gorter (68. Hidde van den Ende) Maarten Rieder (68. Niels van Wetten), Lorenzo van Kleef, Delano Ladan,Killian van Mill,  Yahya Boussakou, Robin Polley