Foto's en verslag: Eenvoudige winst voor ADO tegen S.V. Honselersdijk

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in en tegen Honselersdijk in het redelijk gevulde sportpark De Strijphorst. De club in het Westland speelt in de eerste klasse.

Trainer Fons Groenendijk kon geen beroep doen op John Goossens en Donny Gorter, beide spelers zijn geblesseerd.
Verder speelt Wilfried Kanon momenteel met Ivoorkust in de Afrika Cup en Elson Hooi speelt met Curacao in de Gold Cup.

Bij ADO Den Haag speelden in de eerste helft vooral spelers uit het basiselftal, ook Milan van Ewijk mocht meteen al starten.

Vanwege de hitte (33 graden) werden er halverwege de eerste en de tweede helft drinkpauzes ingelast.

ADO speelde al eens eerder, op 21 maart 2000, tegen SV Honselersdijk. Toen werd de eindstand 5-0 in het voordeel van ADO Den Haag.
Vanmiddag was het dus vooral de vraag of ADO Den Haag het doelsaldo kon verbeteren tegen de Westlanders.

Die vraag werd al gauw bevestigend beantwoord, want in de 11e minuut stond ADO al op 0-2, de doelpunten werden door Necid op aangeven van Goppel en El Khayati gescoord. Het derde doelpunt ontstond uit een prachtige solo van nieuweling (rechtsachter) Milan van Ewijk. Even later werd doelpunt nummer 4 door Falkenburg van dichtbij ingeschoten, waarop direct een drinkpauze volgde. Direct na de drinkpauze scoorde bracht Nasser El Khayati de 0-5 op het scorebord en een paar minuten later belandde de bal via Necid na een voorzet Van Goppel in het doel: 0-6. Daarna werden de eerste vijf wisselspelers van Honselersdijk ingebracht. Een minuut voor rust volgde er een keeperswissel van de thuisploeg, het was zijn laatste wedstrijd voor de Westlandse ploeg.

Na de rust kwam er een compleet vers elftal van ADO Den Haag op de been, dat voornamelijk bestond uit spelers van het tweede elftal. De wedstrijd werd voor de neutrale toeschouwers maar ook die van Honselersdijk wat aantrekkelijker, omdat er kansen over en weer kwamen en SV Honselersdijk goed wist te verdedigen.
Niet alleen het verdedigen ging de thuisploeg nu beter af, ook wisten ze een tegentreffer op te laten tekenen, die eer viel Youri Riepe in de 70e minuut ten deel: 1-6. Het tegendoelpunt door Youri riepe was niet alleen de eretreffer voor de Westlanders, maar ook het eerste doelpunt ooit van SV Honselersdijk tegen een club uit het betaalde voetbal.
Daarna scoorden Ladan en Bouossakou nog voor ADO Den Haag, wat de eindstand op 1-8 bracht.

Een goed begin is het halve werk, dus op naar het volgende oefenduel. Maandagavond speelt ADO Den Haag tegen SVV Scheveningen. Die wedstrijd begint om 19:19u, dit vanwege het feit dat de club op Houtrust dit jaar honderd jaar bestaat.

Opstelling eerste helft: Robert Zwinkels, Milan Van Ewijk, Nick Kuipers, Shaquille Pinas, Aaron Meijers, Lex Immers, Nasser El Khayati, Danny Bakker, Thijmen, Tomas Necid, Erik Falkenburg

Opstelling tweede helft: Mike Havekotte, Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Dehninio Muringen, Robin Polley, Lorenzo Van Kleef, Hennos Asmelash, Maarten Rieder, Mats Van Kins, Delano Ladan, Yahya Boussakou