Datum plaatsing: 25-04-2019 21:52:00

Verslag en foto`s: ADO Den Haag wint ook thuis van Excelsior: 3-1

In een niet al te beste wedstrijd, heeft ADO Den Haag zijn prima serie doorgezet. Excelsior - strijdend tegen degradatie werd met 3-1 opzij gezet.

Het gebeurt ADO niet zovaak dit jaar : twee keer in een seizoen van een ploeg winnen. Na de uitoverwinning tegen Excelsior met 2-4 eerder dit jaar, was het dus weer eens zover. Van de laatste 18 wedstrijden tegen Excelsior verloren we er maar eentje.

Het was guur in het redelijk volle stadion en de sfeer was opgelaten: ADO kon vrijuit voetballen en ook de laatste beetjes stress om naar beneden te kijken waren wel verdwenen bij de fans. Groenendijk stelde uiteraard Beugelsdijk weer op. En ook deze wedstrijd pakte ADO dus weer drie puntjes met Tom in de basis. Laat mensen maar neerbuigend doen over zijn kwaliteiten: met hem erbij halen we de punten binnen!

Ook deze wedstrijd dus. De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig en de bal lag al in het net. Malone gaf een prima diepe bal op Becker. Die slingerde de bal prachtig laag voor en El Khayati kon deze bal ook weer keurig intikken: 1-0. Het publiek ging er eens goed voor zitten (en staan).
Maar veel beter werd het daarna niet. Excelsior pakte het initiatief over en voetbalde eigenlijk heel lekker en ontspannen en breide makkelijk door de defensie heen. Vooral Edwards was in de eerste helft een plaag. En na een eerdere gevaarlijke kopbal was het in de elfde minuut al gelijk nadat een aangeraakte bal makkelijk ingetikt kon worden: 1-1.
Excelsior rook bloed en zette aan. ADO kreeg geen goede aanval meer op de mat, maar Excelsior wist niet te profiteren.
En ADO deed dat wel. In de 28e minuut legde Goossens weer eens een prachtige corner op het hoofd van (de verder niet al te gelukkige) Bakker en die kopte snoeihard in: 2-1.
Ook hierna kreeg Excelsior nog kansen: El Hamdaoui kon van 16 meter inschieten maar schoot over en in de blessuretijd leidde een scrimmage gelukkig net niet tot de 2-2.

In de tweede helft was Excelsior minder dominant en zag het duidelijk minder zitten, Maar omdat ADO slordig was om het af te maken bleven ze wel lang in de wedstrijd en kregen ook wel wat kansen. Tot Becker een einde aan de onzekerheid maakte: vanaf de zijkant schoot hij in, het schot veranderde van baan en was daardoor onhoudbaar voor de keeper: 3-1.
Wedstrijd gespeeld uiteraard, maar toch bleef Excelsior kansen krijgen. Die gingen er gelukkig niet in. Aan de andere kant verzuimde met name Hooi om de wedstrijd in het slot te gooien. Tot twee keer toe ging hij voor zijn eigen kans in plaats van de bal af te leggen aan Necid of de debutant Boussakou.

Al met al: een prima serie zet ADO zo aan het einde van het seizoen in met een nette tiende plek ondertussen in de competitie.

Nu nog even met zijn allen naar Rotterdam en daar laten horen wie daar in ieder geval vocaal de baas is en dan op naar de laatste thuiswedstrijd tegen Willem II op 15 mei.