Datum plaatsing: 13-04-2019 22:37:00

Fons Groenendijk: Lekker om de poet te pakken

Na de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen AZ toonde ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk zich zeer tevreden over de behaalde drie punten.

Tijdens de persconferentie erkende  de Haagse  trainer, die net voor twee jaar heeft bijgetekend, dat ADO met veel kunst en vliegwerk wist stand te houden ten opzichte van de ploeg van John van den Brom die kans op kans wist te creeren, maar deze telkens niet af wist te maken. ADO Den Haag keeper Zwinkels had een groot aandeel daarin.

ADO Den Haag kwam - tegen de verhouding in - voor de rust op 0-1 voorsprong, om vlak na de rust meteen al op 0-2 te komen. AZ kwam in de 85e minuut terug op 1-2 en na de aansluitingstreffer had Groenendijk er geen goed gevoel over, AZ was in die fase moeilijk te verdedigen en inderdaad werd het vijf minuten later 2-2.

"Dan maar een punt, hield ik me voor, maar toen Becker in de laatste minuut de 2-3 scoorde, was dat toch wel een heroïsch gevoel.
We hebben niet het beste voetbal gespeeld, maar we hebben hoe dan ook toch gewonnen. En wat is het lekker om dan toch nog de poet te pakken. We zijn definitief veilig en kunnen in plaats van met een schuin oog naar beneden te kijken, nu onze blik naar boven richten."

AZ-trainer John van den Brom, die toen hij in 2011/2012 ADO Den Haag  coachte ADO naar de play-offs voor Europees Voetbal loodste, was uiteraard minder tevreden. "We hadden met name in de eerste helft 71% balbezit, maar wisten er niet me om te gaan. Toen ADO aan het  begin van de tweede helft ook nog eens op een 0-2 voorsprong kwam, kwam dat als een mokerslag aan. We hebben onze tactiek veranderd door wissels en over de flanken te gaan spelen en kwamen toch nog terug in de wedstrijd. Maar dat was niet genoeg en moesten met lede ogen toezien dat ADO Den Haag alsnog de drie punten pakte."