Datum plaatsing: 13-04-2019 20:44:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag speelt zich veilig in Alkmaar: 2-3

Winnen in Alkmaar. Zowel in de Eerste als Eredivisie gebeurt het ons niet vaak. Vanavond speelde ADO zich veilig tegen AZ: 2-3. Becker speelde een hoofdrol.

De thuisoverwinning tegen FC Utrecht had natuurlijk behoorlijk wat lucht gegeven, maar toch: met direct 2 uitwedstrijden tegen AZ en PSV rekende ADO Den Haag zich nog niet rijk. Handhaving was nog niet binnen.

460 Fans uit Den Haag kwamen mee en we moeten dat maar weer eens eerst zeggen: wat zorgden die voor een fantastische support. Naarmate het seizoen vordert wordt de uitgroep hechter en luider. Hopelijk zijn ze er volgende week tegen PSV weer bij!

Winst dus. Maar dat ging niet vanzelf. Vooral in de eerste helft was het een wonder dat ADO niet op onoverkomelijke achterstand kwam. Vooral Guus Til kreeg kans op kans en met mooi voetbal wist het de hechte verdediging van ADO Den Haag geregeld uit te spelen. ADO Den Haag stelde daar weinig tegenover. Alleen Sheraldo Becker kreeg een grote kans uit een counter maar schoot wat ongecontroleerd en hard naast.
Op Becker komen we later nog terug.Laten we zeggen dat hij een hoofdrol speelde :).

ADO speelde dus wel gegroepeerd en verdedigend, maar bleef mazzel hebben niet achter te komen. De kleine uitbraakjes van ADO waren wel dreigend. En uit de eerste corner voor ADO werd ook direct gescoord: El Khayati nam de corner, gaf de bal op het hoofd van Falkenburg die beheerst en hard inkopte: 0-1. Daarna kreeg AZ nog twee goede kansen, maar de rust werd met 0-1 behaald.

Na de rust werd het verassend bijna direct 0-2. Weer was het Falkenburg die met zijn hoofd scoorde : 0-2.

En dat haalde het plan van AZ toch lelijk onderuit. Want nu moesten ze - om niet achter te raken bij Feyenoord- drie keer scoren. En dat was in de eerste helft al zo moeilijk gebleken. En lang bleef het moeilijk. ADO Den Haag had zelfs een paar grote kansen op de 0-3 maar verzuimde het af te maken.
AZ was af en toe gevaarlijk, maar ook Zwinkels keepte weer eens een wereldpartij. Eigenlijk is hij Man of the Match, maar gezien het krankzinnige einde werd toch iemand anders dat (volgens ons). Beugelsdijk kreeg een donkergele kaart (en is geschorst tegen PSV) en had mazzel geen geen rood te krijgen.
In de 85e minuut scoorde AZ dan toch redelijk beheerst de 1-2 en werd het nog spannend. ADO leek stand te houden en in de 90e minuut kon Becker met een counter er vandoor. Hij verloor echter de bal en daaruit werd direct de 2-2 gescoord. ADO was uiteraard in mineur. Maar ja, nog twee minuten te gaan en AZ wilde nog wel. Tot Beugelsdijk een bal onderschepte en keurig crosspasste naar Becker. Die gooide er nog een actie uit, draaide weg van zijn man en schoot de 2-3 binnen.

Van schlemiel tot man of the match. Een prachtige wedstrijd voor de hagenezen. En terwijl het volle uitvak zong 'we zijn maar k$%^thagenezen' vierde de selectie feest. Met tien punten voorsprong op de nummer 16 met nog vier wedstrijden te gaan, kan ADO Den Haag het seizoen positief gaan afsluiten. Nacompetitie is teveel gevraagd, daarvoor was het te wisselvallig dit jaar. En om er nog maar eens een punt van te maken: met name naast het veld. Het aantal uitsupporters groeit weer en thuis is de sfeer prima met goede interactie tussen Vakkie G en Midden Noord.

Nu op volgende week zondag naar Eindhoven!