Datum plaatsing: 06-04-2019 22:06:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag walst over FC Utrecht heen

ADO Den Haag weet weer wat winnen is. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht stond na 90 minuten de verrassende 5-0 eindstand op het scorebord.

ADO Den Haag snakte naar een overwinning, nadat de laatste zes wedstrijden niet gewonnen werden. De tegenstander van vanavond FC Utrecht daarentegen heeft een goede serie wedstrijd neergezet en won de laatste 4 wedstrijden op rij, waarvan de laatste wedstrijd de midweekse wedstrijd wastegen VVV die met 2-6 gewonnen werd.
ADO.

Ten opzichte van de wedstrijd afgelopen woensdag tegen Fortuna Sittard (0-0) wisselde ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk zijn team op 1 plek. Hooi moest ditmaal op de bank plaatsnemen en op diens linksbuiten plek stond Falkenburg, die daarmee zijn goede invalbeurt van afgelopen wedstrijd beloond zag worden.

De wedstrijd begon iets later, omdat scheidsrechter Allard Lindhout uit Voorhout naar het scheen geen contact had met de VAR-scheidsrechter Edwin van der Graaf en zijn assistant Yorick Weterings.

ADO Den Haag begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in een doelpunt van Lex Immers op slag van de 11e minuut. Khayati schoot op doel, een FC Utrechtspeler wist de bal nog te keren, maar schoot hem dusdanig weg dat hij voor de voeten van Immers kwam die hem daarop in het doel schoot, waarop ADO Den Haag op de zo gewenste voorsprong kwam: 1-0
Daarna zakte ADO in en hing de 1-1 korte tijd in de lucht, maar de ploeg van Dick Advocaat wist de kansen niet af te maken.
ADO wist beter met de geboden kansen om te gaan. Door Aaron Meijers en Aaron Bakker werden de 2-0 en 3-0 in de 36e en 37e minuut ingeschoten waardoor ADO met de 3-0 voorstand relaxt de rust kon ingaan.

In de rust greep FC Utrecht trainer Dick Advocaat in door Letschert en Boussaid in de kleedkamer achter te laten voor Van der Maarel en oud ADO Den Haag topscorer Michiel Kramer. Na het spektakel van de eerste helft begon de tweede helft aanzienlijk rustiger. Tot het Haags kwartiertje bleef de 3-0 op het scorebord staan. Maar daar kwam verandering in toen Necid, die ondertussen in het veld was gekomen voor Danny Bakker, in de 83e minuut de 4-0 intikte.
Het feest werd helemaal compleet toen Lex Immers in de slotminuut ook nog zijn tweede doelpunt van de avond maakte en de 5-0 op het scorebord zette.

ADO Den Haag sleept door deze belangrijke overwinning drie zeer waardevolle punten binnen en is nu bijna zo goed als zeker van directe handhaving in de eredivisie.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen AZ op de programma.