Datum plaatsing: 30-03-2019 22:04:00

Verslag en foto's:ADO toont karakter en pakt een punt tegen Vitesse

ADO Den Haag speelde zaterdagavond in het eigen Cars Jeans Stadion verdienstelijk gelijk tegen Vitesse. De wedstrijd eindigde in een 3-3 stand.

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk had een paar verrassingen in zijn opstelling in petto.
Zo begon hij niet zoals verwacht was met Necid  maar met de speler die gisteren voor drie jaar heeft bijgetekend, Lex Immers, in de spits. Hooi nam de plaats van Goossens op de flanken waar en Goossens zelf speelde ditmaal op het middenveld.
Shaquille Pinas die op plek van de geschorste Wilfried Kanon een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, droeg deze wedstrijd een masker, omdat hij in een wedstrijd van Oranje onder 20 zijn neus had gebroken.

Voor de wedstrijd, waarbij rvc-lid Felix Wu een van de aanwezigen was, werden er grote spandoeken op MiddenNoord en op de Aad Mansveldtribune onthuld om de spelers naar een hoger niveau te tillen en dat lijkt gewerkt te hebben, want erna volgde een vermakelijke en spannende wedstrijd.

ADO kwam goed uit de startblokken en dat resulteerde in een goal van Becker in de 7e minuut. Via een pass van Immers schoot hij de bal snoeihard in het doel van Eduardo: 1-0.  Daarna was er nog een grote kans voor Bakker, maar de bal ging over het doel.
In de 12e minuut werd er een minuut geapplaudisseerd voor de onlangs op 12-jarige leeftijd overleden Benjamin.
Het team van de Russische trainer Slutsky bleef aandringen en kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Buitink, die overigens in deze wedstrijd zijn debuut in de basis maakte. Nog geen zes minuten later kwamen de Arnhemmers zelfs op voorsprong door dezelfde Buitink: 1-2. ADO Den Haag rechtte de rug en met resultaat. Lex Immers, die in de spitspositie duidelijk in zijn element was, werkte uit een voorzet van El Khayati de bal achter de Arnhemse doelman 2-2. Lang kon het Haagse publiek er niet van genieten, vlak voor de rust scoorde Buitink zijn derde doelpunt in  de eerste helft. Zwinkels miste de bal doordat het schot van richting veranderde en daarna langzaam maar zeker het doel inrolde: 2-3.
Een prestatie voor de 18-jarige Arnhemse speler die het record van Johan Cruyff, Marco van Basten en Rafael van der Vaart wist te evenaren. Zij scoorden allen, voor hun 19e verjaardag, drie maal in een wedstrijd. Buitink wist dat echter in 1 helft te doen.

Na de rust ging het team van Groenendijk op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks een aantal corners op rij wilde de bal niet meer in het doel. Kansen waren er genoeg. Onder andere Hooi en El Khayati waren dicht bij een doelpunt, maar Eduardo wist zijn doel in de tweede helft lang schoon te houden.
Nadat een doelpunt van Immers vlak voor het Haags kwartiertje wegens buitenspel werd afgekeurd, was het drie minuten later wel raak. Op aangeven van Becker wist Immers de bal achter Eduardo snoeihard binnen te schieten: 3-3. Zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.
Daarna was het weer ouderwets billenknijpen, want beide ploegen hadden kansen om nog op voorsprong te komen. Darfalou zag zijn schot gered worden door Zwinkels en Immers kopte even later vanuit een corner over het doel. De stand bleef derhalve op 3-3.

ADO Den Haag heeft in ieder geval een puntje gepakt en is daardoor een plaatsje op de ranglijst gestegen.  Woensdagavond wacht de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.