Datum plaatsing: 29-03-2019 22:18:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO Den Haag verliest van FC Twente

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag Vrouwen in het Cars Jeans Stadion tegen de FC Twente Vrouwen. De wedstrijd werd met 1-3 door FC Twente gewonnen.

In de wedstrijd tegen FC Twente maakte maakte Ilham Abali haar debuut bij het eerste team van de ADO Den Haag Vrouwen.

De eerste helft was leuk om naar te kijken, beide teams waren aan elkaar gewaagd en ADO Den Haag speelde sterk, maar wist vooralsnog ondanks kansen voor  Shanique Dessing (voorzet Chasity Grant) en een goede pass van Abali op Pia Rijsdijk niet tot scoren te komen. In de 43e minuut was het dan wel raak. Na een pass van Romy Speelman scoorde Chasity Grant de openingstreffer: 1-0. Daarna waren er nog een paar hachelijke momenten voor het doel van ADO Den Haag keepster Barbara Lorsheyd, maar tot scoren kwamen de Tukkers niet, zodat de rust met de 1-0 werd ingegaan.

Na de rust had FC Twente het betere van het spel. Ondanks een paar enorme kansen bleef ADO Den Haag de voorsprong houden. Pas op slag van het het Haags Kwartiertje kwam de gelijkmaker op het scorebord. Oud ADO Den Haag speelster Renate Jansen bracht de stand op 1-1.
In de 84e minuut bracht Asleigh Weerden Twente op voorsprong: 1-2. In de laatste minuut van de officiele speeltijd werd het zelfs nog 1-3 door Joëlle Smits.

Helaas geen punten voor de ADO Den Haag Vrouwen, die na 5 wedstrijden op de vierde plaats van de kampioenspoule blijft staan.