het vaderland

Datum plaatsing: 03-10-1938 10:00:00

ADO-Stormvogels een wedstrijd van zeer matig gehalte

Voor tamelijk veel publiek - ondanks de concurrentie van V.U.C, en Quick - is ADO er gisteren in geslaagd een niet geheel verdiende 3-1 zege op Stormvogels te behalen.

Voor de rust had de wedstrijd nog wel iets aantrekkelijks, doch in de tweede helft was het spel het aankijken nauwelijks waard.

De voorhoede van de gasten was Incompetent tot het maken van doelpunten.

Bij ADO was Koek in goeden vorm. Choufour was eveneens uitstekend op dreef en hij vermocht menig lastig geval goed op te lossen. Vols werd kort voor de rust geblesseerd. Na de thee was hij dan ook niet meer tot goede dingen in staat. Ben Tap was de beste en tevens de snelste van de middenlinie. In de voorhoede was de Korte goed, terwijl de Heer en Westhoven goede doorzetters waren. Van den Beukel was te langzaam en Berg was ook niet bijzonder op dreef. De invaller doelman der gasten - Akkerman- deed niet voor Hollenberg onder.

Veel en moeilijk werk had hij te verrichten, doch hij sloeg zich er kranig doorheen. De nederlaag is dan ook in geenen deele aan Akkerman te wijten.

De middenlinie was goed, zonder meer, in de voorhoede mankeerde het aan een schutter. Onder leiding van scheidsrechter Vermeer stelden de volgende ploegen zich om 2.03 uur op:

midden: Bravenboer, Tol en Gerrits
voor: Verdam. Prins. Schoorl, Woudenberg en Opbergen.

Nadat A.D.O den opgooi had gewonnen en den vrij sterken wind in den rug had gekozen, trapte Schoorl voor Stormvogels «f. A.D.O zat er van den beginne af, goed op, en verschillende schoten werden op het doel van Akkerman afgevuurd. Doch deze wist er wel raad mee.

A.D.O. was sterker. Nadat Berg een schot had gelost, ging de voorhoede van dc gasten er van door. doch Koek was op zijn post. De Stormvogels kwamen er van lieverlede beter in. Goed open spel. terwijl de bal tevens goed geplaatst werd. leverde menig benauwd oogenblik voor de roodgroene achterhoede op. A.D.O. kreeg dan achter elkaar twee hoekschoppen te nemen, doch deze leverden niets op. De Heer loste een kogel, doch Akkerman stompte het leder weg. Weer kwamen de gastheeren terug. Enkele hoekschoppen moesten worden genomen, doch zonder succes.

Na 22 minuten spelen sloeg Tol den bal uit het doel. Westhoven nam den toegestanen strafschop zonder fouten. A.D.O. leidde met 1-0. Vols werd hierop geblesseerd en een zestal minuten speelde A.D.O. met 10 man. Na 33 minuten vergrootte A.D.O. haar voor» sprong. De Korte nam op den rand van het strafschopgebied een vrijen trap. welken hij goed naar van den Beukel plaatste, die prachtig inkopte (2-0).

Enkele minuten voor de rust, kreeg de Korte den bal vrij, een schot volgde, doch het leder kwam op de lat terecht. Enkele seconden later werd Bravenboer vervangen door Glass.

In de tweede helft was Stormvogels sterker - door het windvoordeel - dan A.D.O. En de roodgroenen knoeiden er bovendien lustig op los. enkele uitvallen met goed samenspel daargelaten.

Het spel werd iets, harder. Keer op keer kwam de IJmuidensche voorhoede voor Koek, doch deze en Choufour waren uitstekend op dreef, Vols presteerde nu niets, meer.

Na 14 minuten spelen maakte Schurinck hands en Woudenberg benutte den strafschop (2-1). Berg nam even later een vrijen trap. doch hij zocht het doel veel te hoog. Een goed opgezette aanval van A.D.O. strandde op buitenspel.

A.D.O. moest in die periode stug verdedigen, doch Choufour redde veel. Een enkele uitval van A.D.O. had geen succes. Had Stormvogels een schutter gehad, dan zou A.D.O. een geslagen ploeg zijn geweest. Nu kwam het succes juist aan de andere zijde. Een goede uitval - een der weinig- werd besloten met een kopbal van Westhoven, doch Akkerman redde op het nippertje. Maar na 35 minuten kwam er weer een doelput. v. d. Beukei gaf goed over aan Berg, die met een goed schot den stand op 3-1 bracht

De gasten zetten er nog eens alles op alles doch zonder succes.

Kort voor het einde werd Haak jr door Kuiper vervangen, doch dat bleek ook geen verbetering, zoodat. toen het eindsignaal klonk. A.D.O. een nuttige, doch iets geflatteerde zege had behaald