Datum plaatsing: 10-02-2019 16:31:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag ten onder tegen Emmen

ADO heeft na een erbarmelijke slechte eerste helft waarin het met een 2-0 voorsprong voor Emmen de rust in ging, met 3-2 verloren van Emmen.

ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk bracht twee wijzigingen aan in de opstelling ten opzichte van de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Heracles. Tomas Necid die vorige week goed was voor twee doelpunten begon in de basis en voor de geschorste Beugelsdijk werd Malone gekozen.

Op de tribune keek de geschorste Beugelsdijk toe. Ook Nick Kuijpers, die in de winterstop door Emmen van ADO Den Haag werd gehuurd, keek vanaf de tribune toe. Hij is licht geblesseerd.

FC Emmen coach Dick Lukkien moest zijn spits Nicklas Pedersen missen, hij raakte deze week ernstig geblesseerd aan zijn knie en zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie kunnen komen.

De wedstrijd tegen de promovendus zou beslist geen makkie worden, zeker gezien de uitslag van de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Emmen in het begin van het seizoen. Die wedstrijd eindigde in 1-2 voor FC Emmen.
FC Emmen kwam in de wedstrijd van vanmiddag goed uit de startblokken en wist meteen druk te zetten wat ertoe resulteerde dat Emmen in de zesde minuut al op voorsprong kwam door een doelpunt van Alexander Bannink die de bal uit een voorzet van Gronsveld had gekregen
Emmen kon kort daarna maar liefst 4 maal bijna de stand vergroten tot 2-0. In de 24e minuut was het dan wel raak.
Cavlan wist de bal van Malone te ontfutselen die de bal langzaam achter wilde lopen, maar de bal rolde zo langzaam dat Cavlan de bal kon veroveren en naar Sven Braken tikken die de bal achter Zwinkels schoot: 2-0.
ADO wist de schade tot de rust met grote moeite beperkt te houden, want de Haagse formatie werd aan alle kanten afgetroefd en kon er niets tegenover stellen.

Na de rust kwam Pinas in het veld voor Malone en Hooi voor Lorenzen. En ADO kreeg zowaar een paar kansjes. Groenendijk bracht 20 minuten voor tijd Goossens in voor  Bakker en dat was weer eens een gouden wissel, want in de 72e minuut schoot Goossens de 2-1 in. Emmen was daarna wat van slag en schrok nog meer toen Necid op aangeven van Becker vijf minuten later de gelijkmaker binnenkopte. Lang leek dit de eindstand te gaan worden, maar in de 88e minuut kwam Emmen weer op voorsprong door een fraai afstandschot van Anco Jansen: 3-2. Dat werd ook de eindstand.

Vrijdag wacht alweer de volgende wedstrijd van ADO Den Haag. Dan wordt er thuis in het Cars Jeans Stadion gespeeld tegen PEC Zwolle.