Datum plaatsing: 03-02-2019 20:21:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag klopt Heracles

ADO Den Haag speelde zondagmiddag thuis tegen Heracles en wist door 2 doelpunten van Tomas Necid in het Haags kwartiertje van Heracles te winnen met 2-0.

Beide clubs hadden de overwinning hard nodig. ADO won slechts één van de laatste zes duels, Heracles verloor zeven van de laatste negen wedstrijden.

Heracles trainer Frank Wormuth had in zijn basiselftal ten opzichte van de vorige wedstrijd  maar liefst vijf wijzigingen aangebracht. ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk had maar één wijziging aangebracht: de vorige wedstrijd geschorste Robert Zwinkels nam zijn plaats in het doel weer in ten koste van Indy Groothuizen die hem vorige week verving in de wedstrijd tegen NAC.
Ricardo Kishna die afgelopen week 30 minuten speeltijd had gehad tijdens een duel van de beloften tegen Willem II, kon  na bijna anderhalf jaar voor het eerst weer op de bank plaatsnemen.

ADO ging meteen fel van start en dacht in de eerste minuut al op voorsprong te komen door een kopbal van Erik Falkenburg, maar het doelpunt werd- terecht - afgekeurd wegens buitenspel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar ADO Den Haag creëerde wel de meeste kansen. Becker was dichtbij een doelpunt en gaf daarna ook een voorzet aan El Khayati, maar Heracles Blaswich voorkwam een Haags doelpunt. Ook een hard schot van Beugelsdijk werd gestopt. De rust werd zonder doelpunten bereikt.

Na de rust bracht ADO Den Haag trainer Elson Hooi in voor Lorenzen, om meer snelheid op de vleugel te brengen. ADO Den Haag had in het begin van de tweede helft even moeilijk. Heracles debutant Konings was kort achter elkaar gevaarlijk, en ook Kuwas, maar Zwinkels en de Haagse verdediging wisten het doel schoon te houden.
In de 65e minuut was er een mooie actie op de tribunes. Ter nagedachtenis aan de ADO Den Haag supporter van de eeuw, Harm Huttinga die afgelopen donderdag op 65-jarige leeftijd overleed werden er duizenden sterretjes aangestoken.
Een paar minuten later werd Falkenburg gewisseld voor Tomas Necid. Het bleek een gouden wissel. De spits die een aantal wedstrijden wegens onvoldoende productiviteit vanaf de bank had moeten toekijken scoorde in de 79e minuut op aangeven van Wilfried Kanon de 1-0. In de laatste minuut van de officiële speeltijd volgde zijn tweede treffer: 2-0. Dat werd ook de eindstand.

Eindelijk weer eens de nul gehouden en drie punten in de knip. En die waren hard nodig, aangezien dit weekend ook enkele concurrenten op de ranglijst punten pakten.ADO kan weer even opgelucht ademhalen, nu het zich op 11e plek van de ranglijst bevindt.

Volgende week zondag 10 februari speelt ADO Den Haag uit tegen FC Emmen.