Datum plaatsing: 19-01-2019 23:21:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag lijdt onnodig verlies tegen VVV Venlo

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-4 van VVV Venlo verloren.

ADO Den Haag speelde net als vorig seizoen de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen VVV Venlo. Voor deze wedstrijd miste Fons Groenendijk Tom Beugelsdijk, die vanwege zijn zoveelste gele kaart geschorst was. Shaquile Pinas was zijn vervanger.

ADO Den Haag, dat goed uit de startblokken kwam, had na nog geen halve minuut al een hele grote kans op de 1-0 via de voet van Lorenzen. De bezoekers in het ondanks de kou toch redelijk gevulde Cars Jeans Stadion zagen ADO Den Haag dan toch in de 13e minuut op voorsprong komen door Sheraldo Becker. Daarna zakte het Haagse team langzaam in, en VVV kon niet echt potten breken, op een door Zwinkels onderschepte gevaarlijke afstandsschot van Mlapa na. De rust leek bereikt te worden met de 1-0 voorsprong voor ADO, maar VVV speler Joosten wist vlak voor rust via het been van Kanon Zwinkels te passeren, waardoor de rust met 1-1 werd ingegaan.

VVV begon de tweede helft aanvallend en al in de 47e minuut kwam VVV bijna op voorsprong. Vier minuten later was het dan wel raak. Joosten maakte zijn tweede doelpunt vanavond voor de Limburgers en bracht zijn team op 2-1 voorsprong.
ADO wist zich terug terug te vechten. Falkenburg, voor wie wisselspeler Zhang al langs de lijn klaar stond, wist in de 60e minuut de stand gelijk te trekken. Direct daarna kwam Zhang dan toch voor Falkenburg het veld in.

In de 80e minuut brak het moment van de wedstrijd aan. Zwinkels had tijdens het doel verdedigen op het been van Mlapa gestaan, volgens de VAR ernstig genoeg om scheidsrechter Manschot  te adviseren om Zwinkels rood te geven. Voor hem kwam derde doelman Mike Havekotte in het doel. Hij mocht meteen in actie komen, want VVV had vanwege de overtreding van Zwinkels VVV een strafschop toegekend. Mlapa zelf verzilverde de strafschop: 2-3. Het bleek de beslissing: al bleef ADO dreigend, het lukte niet meer terug te komen. Ook de uitblinkende keeper van VVV speelde daarin een grote rol.

Lastig was toch vooral dat er zo lang gedaan werd over de beslissing. Waar de scheidsrechter naar eigen zeggen overtuigd moet zijn van een bewuste overtreding, koste het Zeist en uiteindelijk Manschot bijna tien minuten om tot die overtuiging te komen. Vanwege de keeperswissel moest er een veldspeler naar de kant. Gioviani Troupée was de ongelukkige. Zhang speelde gedreven, kwam over als een sterk aanspeelpunt die ook de nodige techniek lijkt te bezitten. Alhoewel Falkenburg ook prima speelde en een mooie goal maakte, smaakte de invalbeurt van Zhang naar meer.

In de blessuretijd, die maar liefst 7 minuten telde, scoorde Grot voor VVV Venlo de 2-4.
Al met al speelde ADO Den Haag zeer aanvaardbaar voetbal, was het VAR moment het breekpunt van de wedstrijd en won VVV erg gelukkig de wedstrijd.

Een zwaar verlies voor ADO Den Haag, en blijdschap voor VVV, dat in de winterstop haar trainingskamp in het Cars Jeans Stadion had opgeslagen, drie punten mee naar Venlo mocht meenemen. Dat betekent dat ADO Den Haag dit jaar 0 punten heeft gehaald tegen VVV: de uitwedstrijd ging namelijk kansloos met 2-0 verloren.

Vrijdag 25 januari speelt ADO Den Haag een uitwedsrijd tegen NAC.

ADO Den Haag VVV Venlo 2-4