Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 05-08-1966 10:47:00

ADO moest op voorbeeld wachten van Beograd

Kunst van doelpunten en in Zuiderpark werd niet best verstaan

De grote kunst van het doelpunten  maken werd op deze herfstachtige avond in het Zuiderpark slecht verstaan.

Zowel door de verre gasten uit Zuid-Slavie, door OFK Beograd, maar vooral door ADO. Waarschijnlijk heeft onze eredivisieclub zich enigszins verkeken op de Beograders die immers zaterdag met 4-0 klop hadden gekregen bij Xerxes. Welmu het werd op deze
(te) rustige avond met kunstlicht en bliksemstralen als grillig decor 1-1, waarmee ADO gezien het veldoverwicht beslist beneden de maat bleef.

De ADO-ers wilden er zeker nog wel een interessante wedstrijd van maken voor de spaarzaam bevolkte tribunes met hooguit vijfduizend "luchtjesscheppers". Maar Beograd enigszins in de wiek geschoten door de niet mis te verstane nederlaag tegen de voor Zuid-Slaven weinig zeggende Xerxanen, spanden zich de spieren.

Ten slotte telt Beograd vier befaamde internationals: Skoblar, Santac, Samardic en Gugleta en die lieten de Hagenaars niet zonder verzet over zich heen lopen

DE PUYT

ADO was "compleet" met uitzondering van Lambert Maassen die na de frontale botsing met oud-collega Van Vianen op zondag jl
nog even rust was gegund. Louis de Puyt voerde nu de ADO-voorhoede aan althans voorlopig in naam en plaats. Hij voelde zich begrijpelijk wat vreemd tussen de ingespeelde formatie kon niet helemaal tot zijn recht komen. Wie eigenlijk wel in de jonge overigens
toch ambitieuze voorhoede. De ADO-ers deden wel erg dreigend en druk. Vooral rechtsbuiten Harry Heijnen doch schieten: HO maar!
Nu was doelman Miloradovic ook geen man om direct op zij te zetten maar veel te veel vinnige Haagse schoten werden afzwaaiers.

Voor rust alleen maar een bijna doelpunt van middenveld speler Jochems die een hard schot via een tegenstander op vreemde wijze zag neer duiken op de lat. Een der Zuidslaviërs bracht het in die periode nog tot een schot tegen Ton Thie aan.

DOELPUNT

Eindelijk 20 minuten na rust een eerste doelpunt. ADO was in deze helft bijzonder drlftig in de richting van Miloradovic gemarcheerd in
hoofdzaak aangevuurd door Harry Heijnen maar ’t was Beograd dat plotseling langs de neus weg scoorde. Een sporadische aanval een kopballetje van middenvoor Santrac en ADO moest zelfs aan een achterstand gaan knabbelen (0-—1)

Dat is nog een heel gedoe geworden. U weet hoe dat gaat:  nu moeten we helemaal een doelpunt maken maar ADO was duidelijk
wat afgebluft. Toen toch na ruim een half uur een voorzetje van "vreemdeling" De Puyt en het hoofd van Van Miert stootte zowaar
nog vrij eenvoudig een bres in de veste van Miloradovic (1-1).

Winst zat er echter niet meer voor onze stadgenoten in hoewel zij opnieuw heftige pogingen in die richting ondernamen. Bijna had diezelfde vreemde eend Puyt het toch nog geklaard in de laatste seconde. Zijn schot werd echter door de paal gekeerd. Hope-