Datum plaatsing: 11-01-2019 16:55:00

ADO Den Haag verliest ook oefenduel met Basaksehir met 3-1

ADO Den Haag speelde vrijdagmiddag de tweede en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in het Turkse Belek.Tegenstander van vandaag was Basaksehir dat op de eerste plek van de Turkse ranglijst staat.

Trainer Fons Groenendijk zette een ander elftal in de basis dan dinsdag in de eerste oefenwedstrijd tegen Trabzonspor die met 1-3 verloren werd.

Bij Basaksehir speelt oud ADO Den Haag speler Elia. Vandaag begon hij echter niet in de basis van de Turkse ploeg.

Ricardo Kishna kon deze wedstrijd voor ADO Den Haag nog geen speelminuten maken.

Het basiselftal van ADO Den Haag bestond deze oefenwedstrijd uit Indy Groothuizen, Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Tomas Necid, John Goossens, Shaquille Pinas, Nick Kuipers, Robin Polley, Erik Falkenburg en Elson Hooi.

ADO Den Haag kwam ook in deze wedstrijd al snel op achterstand. In de 8e minuut scoorde Junior Caicara: 1-0.
Even daarna leek de Turkse ploeg de voorsprong uit te bouwen, maar de bal kwam op de lat van het doel van Groothuizen.
Vlak daarna waren er nog wel wat kansen voor Hooi, Beugelsdijk en Necid. Ook een hard schot van Goossens belandde naast het toel.

Basaksehir kreeg in de 28e minuut, na een overtreding van Polley een strafschop toegewezen. Die werd echter niet goed benut door Belozoglu, de bal kwam op de paal terecht, zodat ADO Den Haag nog slechts met 1-0 achter stond.
Tien minuten voor rust verdubbelde Trabzonspor dan wel de score door een doelpunt van Irfan Can Kahveci: 2-0.

ADO Den Haag wisselde in de rust doelman Indy Groothuizen voor Mike Havekotte. Bij Basaksehir kwam Elia in het veld.
ADO kwam na de rust meteen fel uit de startblokken, Necid haalde uit, maar de Turkse keeper wist zijn doel schoon te houden.
In de 70e minuut kwam ADO Den Haag terug in de wedstrijd. De net in het veld gekomen Donny Gorter wist vanuit een hoekschop de stand op 2-1 te zetten.
ADO Den Haag kon daar niet lang van genieten, want een minuut later schoot Milos Jojic de 3-1 in het Haagse doel, de stand die ook de eindstand werd.

ADO Den Haag keert dit weekend terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar thuis tegen het VVV van Maurice Steijn, dat afgelopen week haar trainingskamp had opgeslagen in het Cars Jeans Stadion.
De wedstrijd zal op zaterdag 19 januari beginnen om 19:45 uur