Datum plaatsing: 14-12-2018 22:00:00

Foto`s en verslag ADO Den Haag verslaat Willem II met 0-3

Vrijdagavond speelde ADO Den Haag in Tilburg de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II. De Haagse formatie kon met 3 belangrijke punten naar huis.

Beide teams hadden voor deze wedstrijd begon evenveel punten (16 punten uit 15 wedstrijden). Alleen Willem II had een iets beter doelsaldo, waardoor het een plaatsje hoger op de ranglijst stond.

ADO Den Haag won de voorgaande drie uitwedstrijden van Willem II.

In de wedstrijd van vanavond stonden topscorers Fran Sol van Willem II en Nasser El Khayati. Sol had voor deze wedstrijd al 12 maal gescoord en El Khayati 10 maal. Beide spelers kwamen vrijdagavond overigens niet tot scoren.

Trainer Fons Groenendijk paste een paar wijzigingen toe ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen De Graafschap. Nadat de Haagse trainer Tom Beugelsijk een aantal keer op de bank had gehouden, mocht de verdediger vanavond in de basis beginnen ten koste van Nick Kuipers. Verder mocht Lorenzen dit keer in de basis beginnen en moest Hooi genoegen nemen met een plaats op de bank.

ADO Den Haag kwam al snel op voorsprong. In de 9e minuut scoorde Erik Falkenburg, die eerder ook voor Willem II uitkwam, na voorbereidend werk van Troupee de 0-1. Het is het eerste doelpunt van Falkenburg dit seizoen in een competitiewedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Willem II wat  kansen om de gellijkmaker te scoren, maar met name Sol verzuimde  een kans te benutten.Vlak voor de rust was het dan bijna wel bijna raak voor de thuisploeg, maar ADO Den Haag doelman Zwinkels wist zijn doel schoon te houden.

Na de rust hing de gelijkmaker nog steeds in de lucht, maar ADO wist beter met de kansen om te gaan en in de 61e minuut scoorde Immers. Ook dit keer was Troupee belangrijk. Hij gaf de voorzet waarna de middenvelder kon scoren: 0-2.
Trainer Fons Groenendijk bracht nieuw bloed in de aanval, door Zhang in te brengen, die net in het veld gekomen een kans kreeg om de score uit te bouwen, hij wachtte echter net wat te lang, zodat het tempo uit de aanval ging.
Even later besliste Immers de wedstrijd, hij kopte de bal achter keeper Timon Wellenreuther: 0-3. Dat werd ook de eindstand van de wedstrijd.
Een zege die hoognodig was, gezien de stand op de ranglijst.

ADO ging niet alleen met drie punten naar huis, maar ook met drie gele kaarten. De kaarten kwamen op van naam Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers en Sheraldo Becker.

Trainer Fons Groenendijk vertelde na de wedstrijd over het grootste gedeelte van de wedstrijd tevreden te zijn en daarom krijgen de spelers als beloning dit weekend vrij.

Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

ADO Den Haag verslaat Willem II met 0-3