het vaderland

Datum plaatsing: 05-11-1923 16:46:00

ADO wint op zwaar veld van Schoten 2-1

A.D.O. mist van Leersum in zijn opstelling, Schoten is geheel volledig.

Schoten is dadelijk in den aanval, maar brengt het niet verder dan tot de hechte groen-roode achterhoede. Na verloop van enige minuten werkt de thuisclub zich los en er ontwikkelt zich dan een vlug, aantrekkelijk spel, waarbij de partijen vrijwel tegen elkaar opwegen. Dan weet Schoten op een gelukkige wijze te doelpunten, wanneer de rechtsbinnen den bal met den hand neerslaat en de linksbinnen het doelpunt maakt (0-1)

Nog voor de rust weet A.D.O. gelijk te maken uit een strafschop welke is toegekend wegens duwen in de rug. Wim Tap maakt geen fout een scoort de gelijkmaker (1-1)

Na de rust heeft A.D.O. den wind mede en weet al direct te doelpunten door Beukering. Dit is voor Schoten het sein om flink aan te pakken, vooral de linkervleugel is zeer actief. Het spel lijdt echter veel door het zware veld en de hevige orkaan achtige wind stoten. Aan beide kanten zien we diverse hoekschoppen vallen, maar succes blijft uit.

Even voor het einde is er og een sterke aanvam van Schoten, maar het schot vliegt tegen de paal. Kort daarop fluit den scheidsrechter voor het einde. Derhalve 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.