17 TOP 35 10 2 23 32
het vaderland

Datum plaatsing: 10-12-1951 22:39:00

ADO won verdiend Feijenoord kon alleen de eer redden

Feijenoord dat weer verandering in het elftal had aangebracht (de hoeveelste?) heeft Zondag wel zeer teleurgesteld. Zonder dat ADO groots spel vertoonde, was de 4-1 overwinning alleszins verdiend voor de bezoekers.

De Hagenaars waren steeds vlugger bij de bal en daar de stadionbewoners het spel dikwijls veel te kort hielden, was er altijd wel een speler der tegenpartij die de bal kon afnemen, om zijn medespelers weer aan het werk te zetten. Er lag bij de Feijenoorders een zekere matheid over het spel. Elke bal werd weggetrapt zonder ook maar enigszins geplaatst te worden. ADO's spel was enthousiaster en beter dit had dan ook de overwinning tot resultaat.

De wedstrijd was al ruim 25 minuten oud eer we een goed schot op doel zagen geven. Het was Feijenoord-linksbuiten v. d. Velde, die na goed samenspel met v. d. Korput net over de lat heen schoot. Even later had dezelfde speler bepaald pech, toen uit een diagonaal schot de bal via de deklat achter ging. Ondanks dat er bij Feijenoord herhaaldelijk werd geknoeid in de voorhoede en in de achterhoede, duurde het toch nog tot vijf minuten voor rust eer ADO kon doelpunten. A. van Hoek, weer teruggehaald in het eerste elftal en lang net de slechtste speler, speelde de bal terug naar doelman v. d. Bijl. De roodgroene midvoor Willems was er echter vlugger bij dan de keeper en met een tam schot bracht hij zijn club de leiding (1-0).

De blauwe shirts, die Feijenoord na de rust droeg, inspireerden ook al niet tot daden. Rechtsbinnen Luyten lepelde een bal over de uitgelopen ADO-doelman Kok heen, doch eveneens over het doel... Toen na 20 minuten in de tweede helft - Feijenoord speelde te ver opgedrongen- de ook al niet sterke roodwitte verdediging miste, was het da ADO-linksbinnen v. d. Harst, die na een snelle rush de voorsprong vergrootte (0-2). Vijf minuten daarna omspeelde midvoor Willems enige Feijenoord-verdedigers en via de paal caramboleerda de bal in het doel (0-3). Enige minuten voor tijd en voor haast lege tribunes kon v. d. Hoek uit een vrije schop hoog over de ADO-spelers heen de eer redden (1-3). Vlak daarop bracht Oldenburg Clavan in het strafschopgebied ten val. Loof maakte geen fout en schoot de bal uit de toegekende penalty in het doel (1-4).