Er is wel eens slechter gevoetbald in het Zuiderpark

Ondanks mist en aardig tegenspel won ADO keurig van MVV
Haagse aanval schoot ditmaal met scherp (4 -2)

Deze Zondag heeft weer enkele machtige waarheden aan het licht gebracht:

1) Dat wij niet het minste benul van atmosferische vooruitzichten hebben want toen wij via onze particuliere radarinstallatie veilig het Zuiderpark waren binnengeloodst en het wazige speelveld overschouwden dachten wij aan een gestaakte wedstrijd. „Om half vier zie je geen tien meter meer voor je uit zeiden wij somber en al onze buurlieden knikten stemmig. Maar om half vier was het zicht beter dan om 2 uur zodat er gelukkig van staken geen sprake was.

2) ADO heeft de kilheid en de somberte die over veld en tribunes lagen weggespeeld door een pittige party tegen een vief Maastrichts ploegje op het gras te toveren die welverdiend met 4-2 te winnen en aldus geen enkele toeschouwer grimmiger naar huis te sturen dan hij het verlaten had. In de eerste helft bleef dat schoons deels verborgen door de wollen deken van Moeder Natuur die af en toe de bal volkomen aan ons oog onttrok maar na rust kon er beter genoten worden van een alleraardigste snelle wedstrijd met tal van spectaculaire momenten.

Tempo van Clavan en consorte besliste de wedstrijd

Eerlijk gezegd het Is het mijn geenzins duidelijk geworden hoe MVV vorige week zo verschrikkelijk er van langs heeft kunnen krijgen van „Eindhoven want al dient toegegeven dat de Limburgers geen grootse ploeg bezitten (wie wel?) hun spel had toch vele goede hoedanigheden. Zij waren snel hadden een redelijk ploegverband, hun voorhoede zocht meermalen de kortste weg naar het doel en de Maastrichtse schutters wisten van wanten Wat wél opviel was ’t terugvallen van hun bekende oud-Internationaal Jeu van Bun die in de eerste helft opvallend goed. doch daarna opvallend matig speelde.

Betere vorm
Het Is duidelijk dat ADO de laatste tijd in betere vorm is geraakt. Speciaal de voorhoede is gevaarlijker geworden vooral doordat nu beter gebruik wordt gemaakt van de grote mogelijkheden die het tempospel biedt. ADO heeft snelle voorhoedespelers de kunst is om ze op gang te krijgen. Deze maal lukte dat heel aardig waardoor de MVV-defensie na rust af en toe overspeeld werd. Trouwens ook in het begin van de strijd schiep ADO zich al diverse goede kansen en de afwerking was lang niet kwaad maar het zat een keer of drie duidelijk tegen.

Bijvoorbeeld toen een verrassende omhaal van Clavan Juist over de lat zeilde en in nog sterkere mate toen Karel Jansen tegen de lat kogelde en Willems met een fraai schot de binnenkant van de linkerpaal trof. Ja, ADO had een goede start en toen MVV na 25 minuten de leiding nam doordat rechtsbuiten Van Est handig gebruik maakte van een misverstand in de overigens goed spelende Haagse defensie was dat tegen de verhouding in. Het was dan ook heel billijk dat (na 38 minuten) de gelijkmaker kwam natuurlijk van de voet van Karel Jansen die telkens weer het openingsdoelpunt voor zijn rekening neemt.

Nauwelijks was de tweede helft begonnen of de ADO-aanhang hield de adem ietwat abruptin:  de handige Ummels brak bliksemsnel door en ijlde alleen op de uitlopende Kok af die door een snelle reactie het slecht geplaatste plaatste schot nog juist kon stoppen.

Maar ADO ging de match in handen nemen Clavan trof met een harde schuiver de buitenkant van de paal en 5 minuten later stonden de roodgroenen voor toen Vreken een pass van Clavan met de rechtervoet opving en links fraai inkogelde 2-1.

De onzeker geworden MVV-verdediging ging hoekschoppen weggeven uit de 6e of 7e corner na rust door Clavan genomen verdween de bal ineens in het Limburgse doel (3-1). Er was toen nauwelijks een kwartier na rust gespeeld en het zag er donker uit voor de gasten maar hun kwieke voorhoede zag kans zich hield geen stand. De strijd werd open met levendige aanvallen van weerszijden. En toen tien minutenvóór tijd de MVVmidvoor Bonfére een prachtige flitsende aanval bekroonde met een fraai schot dat Kok kansloos passeerde was de stand 3-2 en de spanning terug.

Maar ADO vocht zich verdienstelijk door de tegenslag heen kwam weer in de meerderheid en won de strijd door een goal van Clavan twee minuten vóór tij gescoord .De kleine internationaal sprintte met de bal aan de voet langs 3 Maastrichtsetegenstanders en passeerde in diezelfde machtige rush ook doelman Essers (4-2).

Dat bracht ADO wat verder over de sloot Scheidsrechter Nijs had het maar zelden moeilijk en dan nog meestal met het "zicht" nauwelijks met de spelers