Datum plaatsing: 19-11-1951 14:52:00

Willem II was niet sterker maar ADO verloor toch met 7-2

Het klinkt heel gek wanneer men met de uitslag 7-2 voor ogen nog durft te beweren dat beide ploegen elkaar niet erg veel ontliepen.En toch gaat dit voor de wedstrijd Willem II-ADO op.

De Hagenaars speelden lang geen slechte wedstrijd en in technisch opzicht waren ze zeker niet de minderen van de Tilburgers. Er was echter één verschil tussen beide ploegen de ene had een Jan van Roessel de andere niet. Vandaar daar dat verschil in treffers ziet U.

Want niet alleen zorgde Van Roessel zelf voor vijf!! doelpunten maar ook aan de beide andere had hij een werkzaam aandeel.

In het begin deelde niet Willem II maar ADO met vlot en snel spel de lakens uit. De Tilburgenaren konden nauwelijks een voet over de middellijn zetten. Het doelpunt dat midvoor Lou Willems na dertien minuten scoorde, verdiende ADO dan ook volkomen.
Pas tien minuten later, toen Willem II wat was losgekomen, maakte Van Roessel gelijk en vijf minuten voor de rust volgde van zijn hoofd nummer een zette zijn club op een voorsprong (2-1). Dat was echter weer niet geheel naar de zin van Karel Jansen die kans zag ADO met een gelijke stand te laten rusten.

Na de rust was het hek echter van de Tilburgsedam en hoewel ADO zich heus niet gauw gewonnen gaf.  De strijd had toen ook een levendig aanzien, met zeer behoorlijk voetbal. Een scherp schot van Beckx leverde na een kwartier het derde Willem II-doelpunt op en tien minuten daarna schoot Van Roessel een vrije trap ineens in het net. (4-2).

Tien minuten voor het einde viel de definitieve beslissing. In drie minuten tijds scoorden Van Roessel(2x) en Verreyt (invaller voor De Jong) nog drie doelpunten, zodat ADO aan een debacle toekwam. Alsofhet geen geld kostte eigenlijk maakte Van Roessel nog een zijn zesde doelpunt, deze werd echter afgekeurd. Het feit dat de bal van achter de doellijn werd weggetrapt was de scheidsrechter ontgaan.

Maar ja het was zo ook welletjes En dan te bedenken dat Frans Kok helemaal geen slechte wedstrijd speelde, integendeel zelfs!