support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 01-10-1928 18:26:00

ADO loopt een 2-1 achterstand in en wint met 4-2 van Sparta


A.D.O. heeft zijn aanhang reden tot vreugde gegeven, al liet het zich in den beginne niet erg rooskleurig aanzien, toen een achterstand van 0-2 viel op te halen. De eerste spel-helft kenmerkte zich door een vlug aantrekkelijk spel, waarby alle spelers zich lieten gelden. A.D.O. speelde enthousiast.


Onder leiding van scheidsrechter Van Gessel, stellen de volgende elftallen zich op:
ADO
doel: Quax
achter: Van Es, Van Dam,
midden:  Breitner, Ramaker, Kerkvliet
voor: v. d. Meer, G. Tap,  W. Tap, v. d. Graaf, Van Soldt

Sparta:
doel: Cohen
achter: Van. Zwieteren, v.d. Geest
midden: De Ridder, v. d. Heyden, De Jong
aanval: Knape, Viergever, Wendt, Formenoy, Weber.
 

A.D.O. heeft zijn aanhang reden tot vreugde gegeven, al liet  het zich in den beginne niet erg rooskleurig aanzien, toen een achterstand van 0-2 viel op te halen. De eerste spel-helft kenmerkte zich door een vlug aantrekkelijk spel, waarby alle spelers zich lieten gelden. A.D.O. speelde enthousiast.

De Haagsche voorhoede speelde echter vee! te ondoordacht, om tegen het uitstekende spel van Van Zwieteren-v. d. Geest succes te hebben. Ook het plaatsen der halfs liet veel te wenschen over, zoodat de Sparta-verdediging steeds haar voorhoede aan het werk kon zetten. De rood-witte voorhoede vertoonde een spel, dat meer aan voetbal-eischen voldoet. De vleugels brachten steeds keurig op en de aanvallen leverden steeds gevaar op. Na een half uur hadden de Spartanen dan ook een verdienden 2-0 voorsprong, die echter door een missen van v. d. Geest tot 2-1 verkleind werd.

A.D.O. trapt af en ontwikkelt aanstonds een niet fraai, maar enthousiast spel, waardoor de Spartaverdediging steeds moet ingrijpen. Als Van Soldt inschiet, slaat Cohen den bal weg deze zweeft voor het Sparta-doel en v. d. Meer ziet kans te doelpunten, echter in buitenspelconditie. Een schot van W. Tap vliegt voor langs het doel. Dan trekt Sparta ten aanval. Een mooie voorzet van Weber blijft onbenut. De aanvallen van Sparta worden gevaarlijker. Formenoy schiet uit moeilyke positie in. Zijn schot is te zacht. Het spel gat vlug heen en weer. Een schitterend schot van Weber maakt Quax onschadelijk.

Enkele hoekschoppen leveren Sparta niets op. Als er 15 min. gespeeld is, schiet Weber buiten bereik van Quax in, maar Van Dam slaat met de hand de bal in de doelmond weg: scheidsrechter Van Gessel kent de Rotterdammers terecht een strafschop toe. Formenoy benut den strafschop, 0-1. De aanvallen van A.D.O. worden steeds slordig afgewerkt. Die van Sparta zijn fijner van opzet. Schoten van Formenoy en Wendt vinden Quax op hun weg. V. d. Heyden schiet eens van verre rakelings langs. Na een tweetal hoekschoppen op het AD.O.-doel, weet Weber door uitloopen van Quax te scoren, 0-2. Om beurten worden nu beide doelmannen beproefd en aan weerskanten ontstaan gevaarlijke momenten. Even voor de rust mist v, d. Geest. G. Tap is er bij en Cohen is gepasseerd, 1-2.  Waar mee het ook rusten was.

 

Dadelijk na de hervatting komt A.D.O., gesteund door den wind, geweldig opzetten. Na 5 min. spelen zet W. Tap voor, v. d. Meer kopt voor het doel en v. d. Graaf maakt gelijk. 2-2. Dit geeft den A.D.O.-menschen moed en aanval op aanval wordt op de Sparta-veste ondernomen, waarby Cohen het zwaar te verantwoorden krijgt en menigmaal door resoluut ingrijpen redding brengt. De Sparta-verdediging zoekt het in te hooge trappen, zoodat geen opluchting volgt én de voorhoede maar zelden ten aanval kan trekken. Eens zien wij Weber op het doel afstormen. Alleen voor Quax staande, wordt hem op schitterende wijze den kans door Breitner ontnomen. Na een half uur valt Sparta een strafschop ten deel. Formenoy schiet echter tegen de lat Oogenblikkelyk daarop een strafschop voor ADO en W. Tap faalt niet, 3-2. Mooi werk van Viergever besluit hij met een schot, dat naast vliegt. De Spartanen worden zenuwachtig, wat hun spel niet ten goede komt. A.D.O. blijft in de meerderheid en Van Soldt heeft opnieuw succes en brengt den stand op 4-2. In den resteerenden tijd doet Sparta nog wel enkele wanhopige pogingen, maar het gevaar blijft dreigen van Haagsche zijde. Maar Cohen laat zich niet meer verschalken en het einde komt met een 4-2-overwinning voor de thuisclub.

De wedstrijd is enige moment  onderbroken geweest omdat v.d. Geest zijn trouwring verloren was, die door spelers van beide teams gezocht werd waarna de wedstrijd voortgang kreeg.