Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 01-09-1969 20:41:00

ADO tenonder bij mat spelend PSV

Ondanks de ruime zege op ADO heeft PSV in zijn eerste thuiswedstrijd geen grote indruk gemaakt. De Hagenaars hebben lange tijd uitzicht gehad op een beter resultaat. Pas na de treffer, die Van den Dungen vlak voor tijd op zijn naam bracht, kon PSV ruimer ademhalen.

PSV startte weinig overtuigend. Kemper was teruggehaald naar de verdediging, waar hij goed werk deed en Van den Dungen was in de voorste lijn geplaatst. Fredrix (ex- FSC) maakte op de plaats van Van Stippent een redelijk debuut. Toch stelde de PSV-aanval teleur. Er werd zonder een echte spits gespeeld en alleen Van der Kuylen en Veenstra — vanuit de tweede linie — maakten het de Haagse defensie nogal eens lastig.

ADO speelde vooral verdedigend goed., In de voorhoede, met de tegenvallende Scandinaviërs Berg en Holmstrbm, was Schoenmaker de enige die een voldoende haalde. Slechts eenmaal kon Holmstrbm zich waarmaken. Dat was na ruim een half uur, toen hij, na een misverstand tussen Blatter en Doesburg, langs de volledig verkeerd opgestelde PSV-keeper schoot (0-1).

Lang genoot ADO niet van deze voorsprong. Nauwelijks een minuut later bracht Van der Kuylen de stand met een prachtige treffer op 1-1, uit een voorzet van Fredrix.

Weinig kansen
In de tweede helft veroverde PSV een flinke veldmeerderheid, maar dat leverde weinig goede kansen op en ADO bleef attent terugvechten. Wietze Veenstra stal in de 22e minuut de show door na een indrukwekkende solo ook doelman Thie te passeren (2-1). ADO gaf zich nog niet gewonnen, maar verder dan een verdienstelijk schot van Holmstrm, dat net over ging, kwamen de Hagenaars niet. Aan de andere kant moest De Zoete de bal na een fraaie actie van Schmidt Hansen van de doellijn halen. Op de valreep bracht Van den Dungen de stand uit een voorzet van Van der Kuylen enigszins geflatteerd op 3-1