Datum plaatsing: 24-11-2018 21:00:00

Verslag en foto`s: PEC Zwolle - ADO Den Haag: ADO weet weer wat winnen is

ADO Den Haag heeft zaterdagavond PEC Zwolle met 2-3 weten te verslaan. El Khayati (2×) en Nick Kuipers waren trefzeker.

De statistieken van de uitwedstrijden tegen Zwolle zijn niet echt in het voordeel van ADO Den Haag. Sinds PEC Zwolle in 2013 terugkeerde in de eredivisie won PEC alle thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag.

Trainer Fons Groenendijk kon deze wedstrijd weer beschikken over Aaron Meijers en oud PEC Zwolle speler Sheraldo Becker.
Tomas Necid kwam eerder ook voor PEC Zwolle uit. Hoewel de ADO Den Haag spits bij ADO Den Haag tot nu toe maar 1 x in de competitieduels van ADO scoorde wist hij bij PEC in 24 wedstrijden elf doelpunten te maken. Deze avond was er geen plek voor hem in  het basiselftal van ADO Den Haag waarin Groenendijk 5 wijzigingen doorvoerde ten opzichte van de opstelling in de thuiswedstrijd tegen AZ twee weken geleden.

Yuning Zhang is na een langdurige blessure weer wedstrijdfit en zou deze wedstrijd zijn debuut in een competitiewedstrijd kunnen maken.

ADO Den Haag speelde vanavond met rouwbanden om vanwege het overlijden afgelopen week van oud ADO doelman Piet Oostrum

De wedstrijd was nog maar 8 minuten oud toen PEC Zwolle al op voorsprong kwam door een doelpunt van Thomas Lam 1-0.
Acht minuten later werd Becker in de 16 meter neergehaald, waarop scheidsrechter Mulder, na overleg met de VAR, de bal op de stip legde. El Khayati benutte de penalty feilloos, waardoor de score weer in evenwicht kwam. Lang kon ADO daar niet van genieten, want PEC-speler Leemans  profiteerde van een misverstand in de verdediging tussen Aaron Meijers en Robert Zwinkels. PEC Keeper Micky van der Hart had de bal zo ver uitgeschoten dat die in die Haagse verdediging terecht kwam, Meijers wilden hem terugkoppen, Zwinkels zei 'LOS!' en daar ging het dus  mis Meijers kopte wel, Zwinkels tastte daardoor mis waarvan Leemans profiteerde tot ergenis van alles wat een Haags hart heeft, waardoor PEC Zwolle weer de voorsprong pakte. Ook daarna kwam ADO Den Haag weer terug, El Khayati maakte zijn tweede doelpunt van vanavond en bracht ADO Den Haag weer op gelijke hoogte: 2-2. Daarna had Zwolle nog wat kansen om op voorsprong te komen, maar tot scoren kwam het niet meer, zodat de rust met de gelijkstand van 2-2 werd ingegaan.

In de tweede helft van het wedstrijd leed ADO Den Haag veel balverlies, maar wist het toch de meeste kansen te creeren. Vlak na het Haags kwartiertje was het dan zover: het debuut van Yuning Zhang, hij kwam in het veld voor Erik Falkenburg. De Chinese aanvaller maakte in de korte tijd in het veld stond een goede indruk. Hij kreeg de kans om ADO op voorsprong te zetten, maar de bal raakte buiten het bereik van keeper van der Hart de paal.
En heel belangrijk: ADO wist sinds tijden weer eens te scoren in het Haags kwartiertje. Op aangeven van uitblinker van deze wedstrijd El Khayati kopte Nick Kuipers de bal achter Zwolle doelman Mickey van der Hart: 2-3.

Drie zeer belangrijke punten in de knip mee naar huis!
Volgende week zondag speelt ADO Den Haag weer een uitwedstrijd. Dan is Ajax de tegenstander.