Datum plaatsing: 21-10-2018 18:06:00

Verslag en foto's: VVV Venlo - ADO Den Haag: Steijn doet ADO pijn

ADO Den Haag heeft in Venlo o punten overgehouden aan de wedstrijd tegen het team van oud ADO Den Haag speler en -trainer Maurice Steijn.

Voor de wedstrijd begon stonden beide ploegen met elf punten uit acht wedstrijden op de 9e en 10e plek op de ranglijst. Bij winst zou ADO, afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden die tegelijk met deze wedstrijd gespeeld werden, zicht hebben op de vijfde plek.

Vorig seizoen won ADO Den Haag de wedstrijd met 0-2 door doelpunten van Erik Falkenburg en Bjorn Johnsen.

Trainer Fons Groenendijk kon de wedstrijd van vanmiddag niet beschikken over de, na blessures, nog niet wedstrijdfitte Danny Bakker.
Verder werken Ricardo Kishna en Yuning Zhang nog volop om terug te komen na een langdurige blessure.
Wilfried Kanon kwam afgelopen week terug van interlandduels met Ivoorkust. Hij begon deze wedstrijd op de bank,
Shaquille Pinas nam zijn plek in de basis in.

Voor iedereen goed en wel op zijn plek zat, kwam VVV op voorsprong. In de 34e seconde van de wedstrijd werd VVV-speler Joosten door Indy Groothuizen in de 16 gevloerd. Scheidsrechter Blank gaf Groothuizen geel en kendeVVV een strafschop toe, die door Mlapa goed werd ingeschoten: 1-0.
Het was overigens de vijfde penalty die ADO dit seizoen tegen kreeg. VVV had daarna overwicht en ADO kwam er bijna niet aan te pas. Op kansjes van Necid en Immers na was ADO totaal niet gevaarlijk.
In de laatste minuut van de eerste helft had VVV de kans om de voorsprong uit te bouwen toen een VVV speler naar het doel van Groothuizen counterde, zijn schot belandde echter nog maar net op de paal in plaats van in het doel.

Na de rust zagen de 7051 toeschouwers nog steeds een sterker VVV, dat - gelukkig voor de geel groenen - slordig met de geboden kansen omging  waardoor het lang 1-0 bleef. In de slotfase van de wedstrijd viel er na een heuse scrimmage voor het doel van Groothuizen, waarbij de bal in eerste, tweede en derde instantie nog uit alle macht uit het doel werd gehouden door respectievelijk Groothuizen, Troupée en Meijers, dan toch nog de 2-0 door een doelpunt van invaller Grot. ADO probeerde nog wel wat, maar het was te laat.

Een overwinning door ADO zat er deze wedstrijd totaal niet in. Dan maar volgende week in de thuiswedstrijd tegen NAC punten pakken!