support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 24 19 3 2 60
2 PSV 25 16 6 3 54
3 AZA 25 14 7 4 49
4 VIT 25 15 3 7 48
5 FEY 25 13 7 5 46
6 GRO 25 12 6 7 42
7 UTR 24 9 10 5 37
8 TWE 25 9 9 7 36
9 HEE 25 8 9 8 33
10 HER 25 9 5 11 32
11 FOR 25 9 4 12 31
12 ZWO 25 5 11 9 26
13 SPA 24 6 6 12 24
14 RKC 25 5 8 12 23
15 VVV 24 6 4 14 22
16 WII 25 4 6 15 18
17 ADO 25 2 9 14 15
18 EMM 25 2 7 16 13
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 19-10-1936 13:08:00

Een eenzijdige strijd tussen Excelsior en A.D.O.


Bij dezen wedstrijd heeft de wind, die precies van goal tot goal over het veld stond, een groole rol gespeeld. Voor de rust hadden de gasten den wind mee en waren dan ook den meesten tijd in den aanval en in de tweede helft ging het offensief het meest uit van de Toepadbewoners.


Aan beide zijden stond een uitstekende verdediging en waren de keeper, zeer betrouwbaar, terwijl het aan belde zijden In de voorhoeden niet ai te best ging, zoodat het een inderdaad zeer eenzijdige wedstrijd is geworden.

De elftallen verschenen als volgt in het veld:

Excelsior:
doel : Jongste,
achter: Achterberg, Hogesleeger.
midden: Burgmans, Van Balen , Andemach.
voor: Wigmans, Engelsman, Maaskant(De Wind), Niehoff, Bont(Mast),

ADO:
doel: Koek.  
achter Kool , Choufoer.
midden Schurink, Van Maren, Vols.
voor; B. Tap. Berg. v. d. Beukel. Loof, De Korte.

Met den sterken wind in den rug toog ADO al dadelijk ten aanval. De Rotterdamsche verdediging moest alle zeilen bijzetten en slaagde er tenslotte in den druk wat te doen afnemen. Er kwamen daarop een paar tegenaanvallen, maar het offensief bleef toch hoofdzakelijk van de gasten uitgaan. Het leder zweefde weer een tijdje voor het Rotterdamsche doel heen en weer tot keeper Jongste opnieuw goed ingreep en daarna zagen we aan den anderen kant Niehoff een zuiver schot plaatsen, dat goed gehouden werd. Bijna werd daarna een misverstand in de Exeelslor achterhoede zeer nadeelig. maar nog net op tijd wist Achterberg te redden.

ADO bleef onvermoeid aanvallen en opnieuw ontstond er een penibele situatie, waaraan ditmaal Hoogesteeger prachtig een eind maakte. Kort daarop bracht Excelsior het tot een corner. Maaskant kopte den bal netjes op doei, maar de keeper stond goed opgesteld en ving den bal weg. Toen even later Excelsior een vrijen schop te nemen kreeg, schoot Niehoff het leder zul» ver op doel. waar Hoek den bal terugstompte. Opnieuw werd daarna de Rotterdamsche verdediging stevig aan den tand gevoeld. Het schieten van de Hagenaars bleef te wenschen overlaten en zoo eindigde opnieuw een periode van veel overwicht der gasten, toen de middenvoor naast schoot. Vlak daarop vloog een schot van den linksbinnen met naast Jongste's doel. Daarop kreeg de Rotterdamsche doelman een paar gevaarlijke ballen, die zuiver gericht waren, te verwerken, hetgeen hij uitstekend deed; zij kwamen van v. d. Beukel en Loof. de middenvoor en linksbinnen. Aan den anderen kant liet daarop Hoek zien dat hij zijn vak ook verstond, door een moeilijken schuiver van Engelsman vallend keurig te stoppen. Een kopbal van Niehoff na een voorzet van Wigmans werd ook goed gekeerd en nadat daarna de Hagenaar, nog eens ten aanval waren getrokken, was de eerste helft ten einde: 0-0.

Excelsior in den aanval.

De gastheeren zetten er blj de hervatting direct alles op om het voordeel van den wind uit te buiten, maar de Haagsche back, stonden pal. Bij een tegenaanval bemachtigde Achterberg den bal, bracht dezen mooi op en weer gingen de voorwaartsen aan den slag. Het bleef voor doel echter steeds nogal een geknoei. Aan de periode van bedreiging van het ADO-doel kwam een einde en er volgden nog een paar Haagsche aanvallen. De Rotterdamsche verdediging zette de buitenspelval open en had daarmee al gauw succes. Daarna een ver schot van den middenvoor van de gasten, dat Jongste netjes opving. Toen Excelsior weer ten aanval trok. wisten zij zich een uitnemende kans te verschaffen. Bont, de linksbuiten, zette mooi voor en Engelsman kreeg den bal vrij voor doel. Hij miste deze prachtige kan, echter en Wigmans dia het leder toen voor de voeten kreeg, schoot naast. Even later kreeg Niehoff een vrijenschop te nemen, waarbij hij den bal mooi voor het doel plaatste en Wigmans een zeer goede kan, kreeg, maar hij miste dle. Toen probeerde v. Balen het met een ver schot, waarop keeper Koek hem echter geen kans gaf. Na even wat wederzijdsche aanvallen wist Excelsior opnieuw langdurig het ADO-doel te bedreigen, maar zonder resultaat. De linksbuiten Bont van de gastheeren werd daarop wegens een lichte blessure vervangen door Mast en vlak daarop de middenvoor Maaskant door De Wind. Tenslotte maakte Excelsior door Wlgman een goal. die wegens off-side niet werd toegekend. Tegen het einde kwamen de Hagenaars nog eens met alle macht opzetten met het resultaat dat zij nog vier corner, wisten te verkrijgen, maar ook daaruit werden geen doelpunten geboren. Eindtand. 0-0.