Datum plaatsing: 22-09-2018 22:47:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag pakt punt in uitwedstrijd tegen Vitesse

ADO den Haag heeft zaterdag in het Gelredome in Arnhem een punt in de wacht weten te slepen.

Na de met 0-7 verloren wedstrijd tegen PSV vorige week, was het deze wedstrijd afwachten hoe het team de klap verwerkt had.

Trainer Fons Groenendijk had zoals verwacht Nick Kuipers in de basis  opgesteld op de plek van de deze wedstrijd geschorste Tom Beugelsdijk.

De wedstrijd in het Gelredome stond in het teken van de Airborne herdenking. Spandoeken aan beide zijden refereerden aan die herdenking die muzikaal door The Massed Pipes & Drums werden ondersteund.

Tijdens de wedstrijd  werd er aan de slachtoffers van het bakfietsdrama in Oss gedacht. Toen de wedstrijd 4 minuten en 12 seconden oud was  (het kengetal van Oss is 04.12). werd er een minuut lang geapplaudiseerd door spelers, technische staf, arbiters en thuis- en uitpubliek.

Dan de wedstrijd zelf.
In de eerste helft had Vitesse overwicht, zette druk en wist veel meer kansen te creeren. In de 19e minuut kopte Matavz de 1-0 in. Ondanks het grote aantal kansen bleef het lange tijd bij het ene doelpunt. ADO kwam niet verder dan wat speldenprikjes uit te delen en Vitesse ging slordig met de kansen om. Op slag van rust werd het nog bijna 2-0 voor de thuisploeg toen Foor via de voet van Nick Kuipers de bal bijna in het doel schoot, maar de bal belandde op de lat.

Na de rust deed ADO zeker niet onder voor Vitesse. Er waren wat kansjes voor Immers en Necid. In de 55e minuut schoot Hooi in de rebound na een corner op de lat. In de 65e minuut was het dan wel raak. El Khayati schoot vanuit de kluts de 1-1 binnen. Het zevende doelpunt al van El Khayati dit seizoen!
ADO Den Haag werd almaar sterker, maar tot scoren kwam de Haagse formatie niet meer. Toch had El Khayati in de blessuretijd  bijna het winnende doelpunt op zijn schoen, maar hij miste jammerlijk net het doel. Inmiddels had Maikel van der Werff zijn tweede gele kaart en dus rood opgelopen en speelde ADO Den Haag tegen tien man. Maar dat maakte verder niets meer uit, de wedstrijd was al gestreden. Groothuizen liet in de allerlaatste minuut nog even de bal wegglippen, maar hij herstelde zich daarna direct en voorkwam een voorsprong van de Arnhemmers, waardoor de stand op het scorebord op 1-1 bleef staan.

ADO Den Haag pakt een verdiend punt en maakt zich op voor de bekerwedstrijd woensdag uit tegen OJC Rosmalen en de uitwedstrijd tegen Heerenveen volgende week zaterdag. Een drukke week dus voor de boeg voor de Haagse formatie.