support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 28 17 6 5 57
2 RJC 28 15 9 4 54
3 ADO 28 15 8 5 53
4 GRA 28 15 4 9 49
5 DOR 27 12 10 5 46
6 GRO 26 13 6 7 45
7 NAC 28 12 7 9 43
8 JAZ 28 11 7 10 40
9 CAM 27 11 6 10 39
10 EMM 27 11 6 10 39
11 VVV 28 10 9 9 39
12 MVV 27 10 7 10 37
13 HEL 28 9 8 11 35
14 EIN 28 7 13 8 34
15 JAJ 28 7 9 12 30
16 JPS 27 6 7 14 25
17 TEL 28 6 6 16 24
18 TOP 28 7 2 19 23
19 JUT 28 5 8 15 23
20 DBO 27 4 8 15 20
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 18-09-2018 09:49:00

ADOfans visit: Orlando City - The New England Revolutions


Van ADOfan Midden-Oost ontvingen we het volgende verslag en foto's van zijn bezoek aan de wedstrijd Orlando City-The New England Revolutions.


Afgelopen zomervakantie ben ik met mijn gezin op naar Florida geweest.

Met Haagse Marco66 ben ik vroeger ook een keer in Florida geweest. We waren er toen voor de WK 1994 en hebben toen de wedstrijd Nederland vs Marokko bezocht.

We hebben deze zomer naast familie ook een honkbal wedstrijd bezocht van de Tampa Bay Rays vs Miami Marlins en een voetbalwedstrijd van de Orlando City vs The New England Revolutions.

Hieronder een verslag en wat sfeerbeelden van deze wedstrijd uit de MLS waarbij ik speciaal gelet heb op de entertainment rondom en tijdens deze wedstrijd.

Voetbal is in de USA populair, de stations zitten vol en ik heb genoten van enkele wedstrijden op TV. Het niveau is heel behoorlijk en flink opgewaardeerd met enkele (ex) topspelers uit Europa en Zuid Amerika.

FC Orlando City is een nieuwe club, opgezet door een Braziliaanse miljardair. Ze spelen in een nieuw gebouwd en gezellig stadion vlakbij het oude centrum van Orlando.

Via de website van de club had ik in NL 2 zitplekken achter de goal gekocht, prijs ca $ 30 pp. Kaartjes zijn een stuk duurder dan in NL. Parkeren konden we nabij het stadion voor $ 10. Vanaf onze parkeerplaats was het 10 minuten lopen naar Churchstreet, waar supporters zich in het centrum verzamelen. Wat meteen opviel was dat bijna iedereen in het paarse shirt van de thuisclub rondliep. Al vanaf hier zag ik de vele verbeterpuntjes voor het bezoeken van een thuiswedstrijd van ADO.

ADOfans visit: Olando City - The New England Revolutions


Bij ons moeten we het doen met het (overigens gezellige) supportershome en af en toe een springkussen, een Henk Patat en een ongezellige en ongemakkelijke wandeling naar het stadion. In Orlando is de weg naar het stadion afgesloten en lijkt de route vanaf het centrum naar het stadion (zeg 1 km lang) meer op een braderie met allemaal eettentjes, bier, cocktails, souvenirs en diverse podia met muziek, DJ’s etc.. Eén en al gezelligheid dus.

ADOfans visit: Olando City - The New England RevolutionsWaarom kan er in het Forepark niet één rijbaan worden afgesloten vanaf het stadion in de rijrichting van het RR station? De parkeerplaatsen blijven dan gewoon bereikbaar. In Amerika weten ze heel goed dat klanten niet alleen voor het voetbal komen maar ook voor de gezelligheid.

De toegang in het stadion gaat in Orlando iets anders. Er is een metaaldetector en papieren kaartjes zijn er niet. Ik moest een Orando FC app downloaden op mijn telefoon en in één van de menu’s stonden dan onze toegangskaartjes met een QR code, allemaal erg klantvriendelijk en heel snel. Bij ons zie je soms rijen mensen met een geprinte A4 buiten staan in de rij, nogal ouderwets en niet echt milieuvriendelijk. Waarom is er anno 2018 geen ADO app (meer)?

ADOfans visit: Olando City - The New England Revolutions


Binnen in het stadion viel gelijk de knusheid op van dit stadion, het prachtige zicht op het veld en ook wel de reclames van Heineken. Met die hitte gaat een kouwe kletser er natuurlijk wel in. Ook hier weer volop inspiratie hoe het bij ons beter kan. Als eerste staat iedereen keurig in de wachtrij, die we ook wel van Schiphol en de Efteling kennen. Sta je bij ons met 40 man op een kluitje voor de balie voor een lauwe frikandel, dan gaat het hier super gestroomlijnd, eerlijk en snel. Je weet precies wanneer het je beurt is in plaats van dat je bij ons staat te verdringen. Echt top !

ADOfans visit: Olando City - The New England Revolutions


Aangekomen bij de balie is de keuze reuze. Niet alleen verkopen ze bier maar echt alles, sterke drank, whisky, cocktails, alles. Na een paar biertjes schakelden we over op een Mai Thai en Seks on the Beach. Lekker man, gewoon omdat het kan. Ik betaalde $ 16 voor een grote cocktail. Geen lullig glaasje maar een ouderwetse glazen jampot van een halve liter. Kijk daar kom je voor naar het stadion.

ADOfans visit: Olando City - The New England RevolutionsOok perfect is dat er TV schermen hangen in alle kiosken. Je kan dus op elk moment wat te drinken / eten halen zonder iets van de wedstrijd te moeten missen. Eigenlijk gewoon pure armoe dat dit bij ons er niet is. Nu gaan er 10 duizend man een drankje halen in de rust terwijl je heel de wedstrijd kan door verkopen. Wie heeft er nou niet een keer een doelpunt gemist als die beneden stond. Ik kan me nog een potje herinneren in het Zuiderpark dat ik pas na het laatste fluitsignaal hoorde dat we 0-1 verloren hadden, doelpunt gemist. Dacht dat het 0-0 was.

ADOfans visit: Olando City - The New England RevolutionsEten zijn ze in Amerika ook goed in. Benieuwd hoe dat hier gaat. Ook hier weer de georganiseerde wachtrijen. Burgers, Hot Dogs, popcorn, friet, kippenboutjes, taco’s, ijs etc. ja ijs en popcorn zie je wel in de bioscoop maar niet bij ons. Ook dit is misschien een tip voor de kidstribune.

ADOfans visit: Olando City - The New England RevolutionsDe sfeer op de tribune is gezellig. Onze buurman (met roze shirt) had in Eindhoven gewoond en ging altijd naar FC Eindhoven en Helmond Sport kijken.

ADOfans visit: Olando City - The New England Revolutions


We hebben genoten van de wedstrijd, na een 0-2, 2-2, 2-3 werd het in blessuretijd toch nog 3-3.
Leuk aanvallend voetbal, super gezellige sfeer, echt een aanrader.

ADOfans visit: Olando City - The New England Revolutions


Ik kijk nu al uit naar de WK in de USA, Mexico en Canada.

ADOfans visit: Olando City - The New England Revolutions


Lees ook eens mijn verslag op ADOfans visit van :


Millwall  – Derby County
Corinthians – Santos
Cruzeiro – Flamengo
São Paulo – Quito
Vasco da Gama – Flamengo


Met vriendelijke groet,

Midden - Oost