Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 23-06-1932 11:13:00

A.D.O. verliest van de Wiener Sportclub met 3-1

Een eenzijdige wedstrijd in het Zuiderpark. Gisteravond speelde A.D.O. in het Zuiderpark bij een matige belangstelling een vriendschappelijken wedstrijd tegen de Wiener Sportclub.

Deze Weensche profs speelden weer een spel zooals wij den laatsten tijd zoovele malen van diverse Oostenrijksche ploegen hebben gezien, goed kort samenspel, zuiver plaatsen en. . . te weinig bekendheid met den buitenspelregel.

Dat hun overwinning niet grooter was, was hoofdzakelijk te danken aan Weber, die een stugge backpartij speelde, terwijl Koek zijn doel, ofschoon eenige malen met geluk, goed heeft verdedigd.

A.D.O. bracht het volgende elftal in het veld:
doel: Koek
achter: Weber, de Groot
midden: van Maaren, Breitner en v. Eembergen
voor: G. Tap, Berg, W. Tap., de Roo en de Korte.

Als A.D.O. heeft afgetrapt, en tegen den straffen wind moet spelen, nemen de Weeners direct den bal mede naar het vijandelijke doel en binnen één minuut hebben zij de leiding als Koek een voorzet van links niet voldoende opvangt. zoodat de rechtsbinnen der bezoekers den bal slechts voor liet intrappen heeft, 0-1. Na vijf minuten weet de Roo echter de partijen op gelijken voet te brengen, als hij van verren afstand een onverwacht schot op het doel lost, 1-1. Opmerkelijk is het goede schieten der gasten. Weer is het hun rechtsbinnen, die met een hard schot in den uitersten hoek de leiding herovert, 1—2.

Na de hervatting spannen de Oostenrijkers zich minder in. De A.D.O.-ers liepen van het kastje naar den muur. Schiedsrechter Wey moest vele vrije trappen torikennen, hoofdzakelijk tegen A.D.O. Enkele corners op beiderzijdsche doelen leveren niets op.

Voor open doel schiet G. Tap nog naast. A.D.O. heeft geen geluk als de Korte tegen den lat kopt. Na goed solospel van den Weenschen rechtsbinnen, weet deze den stand op 1—3 te brengen, waarmede het einde van deze eenzijdige ontmoeting komt. Tn het half-duister ging de wedstrijd uit als de bekende nachtkaars.