Datum plaatsing: 15-09-2018 22:13:00

Verslag en foto's: ADO DH delft het onderspit tegen veel sterker PSV

ADO Den Haag had zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion tegen PSV helemaal niets in te brengen. De toeschouwers zagen de Eindhovenaren met 0-7 winnen.

In een bijna uitverkocht stadion deden de spelers van  ADO Den Haag niet bepaald aan klantenbinding. De club had er alles aan gedaan om het stadion tot de nok te vullen, wat ook wel gelukt was, maar de toeschouwers kregen geen waar voor hun geld. Zij zagen ADO een van de zwaarste thuisnederlagen ooit lijden. De grootste thuisnederlaag was overigens tegen Feyenoord op 9 mei 1977, toen verloor ADO (toen nog FC) met 1-8 van Feyenoord.

Het hoogtepunt van de avond was eigenlijk alleen de drumsolo van Storky voor het begin van de wedstrijd, en dat wil wat zeggen. Want velen hadden een drummer van formaat verwacht na de eerdere ophef van ADO Den Haag  over een spectaculaire drumsolo door een Haags icoon.

De nieuw aangetrokken spelers Thomas Necid en Giovanni Troupée speelden twee weken geleden voor het eerst mee in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Vanavond maakten zij hun debuut in het eigen Cars Jeans Stadion.

De spelers van ADO Den Haag, die vanavond met rouwbanden om speelden vanwege de recent overleden oud-speler van ADO Den Haag, Jan van der Meer, speelden collectief ver onder de maat en stapelden fout op fout, waarvan het sterke PSV gretig profiteerde.

De Brabanders nemen het over drie dagen  in de Champions League op tegen Barcelona en zagen deze wedstrijd als voorbereiding, in ieder deden ze het niet rustig aan zoals sommigen vooraf gehoopt hadden.

Na ruim een kwartier waarin ADO er al niet echt aan te pas kwam, kwam PSV op voorsprong na een terugspeelbal van Immers op keeper Indy Groothuizen, De verdediging was daarop niet alert waarop PSV-er Lozana de bal in het doel  wist te werken: 0-1. ADO probeerde nog wat terug te doen, maar de kansen waren voor PSV. Zo kabbelde de eerste helft door.  Beugelsdijk, die al op scherp stond, kreeg in de 42e minuut geel en kan dus in de uitwedstrijd tegen Vitesse niet meespelen.Terwijl iedereen al aan de rust dacht kopte Luuk de Jong, na eenvoudig balverlies van ADO op eigen helft, de 0-2 achter de nog altijd onzekere Groothuizen.

Na de rust ging PSV door waar het gebleven was, zij zetten druk en creerden kans op kans. Tot scoren kwamen zij verder niet tot Aaron Meijers Luuk de Jong om volkomen onbegrijpelijke reden in de 16 meter aan zijn nek omver trok. Scheidsrechter Nijhuis had niets gezien, de VAR wel, waarop Nijhuis PSV een strafschop toekende die onberispelijk werd ingeschoten: 0-3. Meijers die al een gele kaart op zak had, kreeg niet opnieuw geel voorgeschoteld en ontsnapte daardoor aan een rode kaart.
Na de 0-3 was de wedstrijd eigenlijk al wel gestreden.
ADO Den Haag trainer Fons Groenendijk wisselde Aaron Meijers voor Bas Kuipers en Beugelsdijk voor Nick Kuipers, die alvast wat wedstrijdminuten werd gegund.
PSV wist nog vier maal te scoren. Het laatste doelpunt, in de laatste minuut, kwam wederom uit een penalty voort. Ditmaal omdat Dion Malone een overtreding op de tegenstander beging in de 16 meter en Nijhuis opnieuw naar de stip wees.

Assistent-trainer Dirk Heesen wond zich dermate over de toegekende penalty op, dat hij met een rode kaart naar de tribune werd verwezen. Ook weer een statistiek: dit jaar is het voor het eerst dat iemand van de technische staf een gele of rode kaart kan krijgen. Fons Groenendijk was de eerste die als trainer de gele kaart kreeg, Heesen is de eerste die als lid van de technische staf een feitelijke rode kaart in ontvangst mocht nemen.

Al met al beslist geen wedstrijd om lang stil bij te blijven staan.

ADO Den Haag wacht twee uitwedstrijden (tegen Vitesse en SC Heerenveen) en een bekerwedstrijd uit tegen OJC Rosmalen  om pas op 6 oktober weer in eigen huis te mogen spelen. Dan is FC Groningen de tegenstander.