support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 29-02-1932 23:21:00

V.U.C.-A.D.O. 3-2 Een verdiende overwinning der thuisclub


Ondanks het koude weer was de belangstelling voor de laatste Haagsche derby nog vrij groot. De wegblijvers hebben echter niets gemist en hebben zich een verkleuming bespaard.


De wedstrijd ging niet boven het gehalte dat we de laatste weken van V.U.C. en A.D.O. gewend zijn, uit en behoudens enkele goede momenten, gaf het geheel weinig fraais te zien. De strafte wind die dwars over het veld stond deed bovendien nog zijn invloed gelden, mede doordat geen der beide partijen de geboden tactiek, den bal laag te houden volgde. Toch was er een reden waarom deze wedstrijd wel de moeite van het aanzien waard was, n.l. omdat hij een zeer goede gelegenheid bood, een vergelijking te maken tusschen twee kandidaten voor het Ned. Elftal. Weber en Lelyveld.

Welnu, deze vergelijking is onbetwist in het voordeel van Lelyveld uitgevallen, hoewel hij zeker niet een van zijn beste wedstrijden speelde. De V.U.C. back, wiens taak nog verzwaard was door het feit dat v. d. Zalm in de voorhoede speelde en Mol op de rechtsbackplaats stond, was in elk opzicht beter dan Weber. Die gaf vooral weer blijk van gebrek aan snelheid. Bovendien ontsiert hij zijn spel geregeld door onnoodig ruw optreden. De wijze waarop hij b.v. van Gelder eenmaal op zijn knie liet loopen, was beslist ontoelaatbaar.

Quax had een off-day, terwijl Dijkstra zijn goeden vorm van de laatste weken bevestigde. Het experiment met v. d. Zalm in de voorhoede is wel geslaagd: jammer dat Hendriks en ook Hakman steeds het verband in deze linie verbraken.

Over den wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Onder leiding van scheidsrechter Vuylsteke, die geen al te zware taak had, stelden de ploegen zich als volgt Op:
V.U.C.:
doel: Dijkstra.
achter: C Mol en Lelyveld.
midden: de Maar, P. Mol en Kok,
voor Hakman, Klein. P. Hendriks, v. d. Zalm en v. Gelder.

A.D.O.:
doel: Quax
achter: de Groot en Weber,
midden: van Eembergen, Vogel en v. Maren.
voor: G. Tap, Lem, Berg, W Tap en de Korte.


A.D.O. trapt af, doch aanvankelijk beperkt het spel zich tot het middenveld, waarbij VUC iets in de meerderheid is. Aan beide zijden worden eenige kansen om zeep gebracht door treuzelen. Eerst na een half uur spelens valt het eerste doelpunt. Bij een snelle doorbraak van den linkervleugel van V.U.C, geeft van Gelder op het juiste moment over naar binnen en v. d. Zalm lost een schuiver op doel. welke Quax volkomen verrast zoodat hij den bal tusschen zijn beenen door in het net laat rollen (1—0).

Aan den anderen kant doet Dijkstra eenige malen goed werk, en zonder dat er verder gescoord wordt, komt de rust met een 1-0 voorsprong voor V.U.C.

Ook na de rust gaat het spel geruimen tijd heen en weerzonder dat we veel fraais te zien krijgen. Na 12 minuten maakt A.D.O. op zeer fraaie wijze gelijk. Een afgemeten through pass van W. Tap kan Berg buiten het bereik van de zwartwitte backs nog net te pakken krijgen, hij loopt nog even door en lost dan een uitmuntend schot dat voor Dijkstra te machtig blijkt (1-1). W. Tap probeert het op dezelfde wijze nog eenige malen en hoewel zijn aangeven zeer goed is, laat Dijkstra zich toch niet meer verschalken, en, met uitloopen weet hij eenige malen erger te voorkomen. Na 20 minuten lost van Gelder plotseling een scherp schot van den vleugel; Weber mist in gemakkelijke positie, en staat daarbij tevens Quax zoodanig in den weg dat deze pas op het laatste moment het gevaar ziet. Hij laat daardoor den bal door zijn handen glippen en V.U.C heeft opnieuw de leiding (2-1).

De tijd verstrijkt meer en meer. en we denken reeds met een 2-1 uitslag naar huis te gaan. 3 minuten voor tijd echter scoort V.U.C. plotseling voor de derde maal. Klein lost een hard schot op doel Quax stompt uitloopend den bal in de hoogte, doch door den wind komt het leder achter hem neer en verdwijnt in het doel (3-1).

Even komt A.D.O. dan geweldig opzetten, en een minuut voor tijd weet Berg na een goed opgezetten aanval met een fraai boogschot den achterstand te verkleinen (3-2). Nog even komen de rood-groenen terug doch de tijd voor den gelijkmaker ontbreekt en met 3-2 heeft V.U.C. een verdiende overwinning behaald.